Fostul primar Nicuţ, 3 ani de închisoare cu suspendare

Azi, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe fostul primar Gheorghe Nicuţ la de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere Nicuţ va respecta câteva măsuri de supraveghere şi va avea următoarele obligaţii: – Să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş conform programului stabilit de consilierul de probaţiune – Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa – Să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte 5 zile – Să comunice schimbarea locului de muncă – Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă – Să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Curtea de Argeş sau Primăriei Valea Iaşului. De asemenea, Curtea a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii mai multor drepturi pe o perioadă de 5 ani – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat;reptul de a alege; dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. În acelaşi dosar al şcolilor, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, a primit o pedeapsă de şapte ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Trimis în judecată în 2011

După cum aţi aflat din ziarul nostru, în 2011 procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpaţi acuzaţi de mai multe infracţiuni. Conform comunicatului DNA, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri PHARE, Consiliul Judeţean Argeş a accesat un program de finanţare nerambursabilă în sumă de 900.000 euro, având ca obiectiv efectuarea de lucrări de reabilitare sau reconstrucţie a patru unităţi şcolare de pe raza judeţului Argeş, respectiv din municipiile Câmpulung, Curtea de Argeş şi comuna Budeasa, motivul invocat fiind acela că ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie – august 2005.
Cererea de finanţare a fost însoţită de o declaraţie de parteneriat semnată de către Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, precum şi de către Ioan Andrei Călin, primar al municipiului Câmpulung, Gheorghe Nicuţ, primar al municipiului Curtea de Argeş şi Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa. Procurorii acuză că fondurile au fost solicitate în condiţiile în care niciuna dintre unităţile şcolare nu a fost afectată de inundaţiile din perioada invocată, iar Consiliul Judeţean Argeş a primit pe nedrept suma totală de 880.249,95 euro cu titlu de finanţare externă nerambursabilă de tip PHARE.
În noiembrie 2013, fostul primar Gheorghe Nicuţ a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu suspendare şi la plata unor sume de bani de către Curtea de Apel Bucureşti. El a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis rejudecarea procesului.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email