Fostul primar Gheorghe Nicuţ şi-a dat demisia din Consiliul Local dar nu şi din PDL

Fostul primar Gheorghe Nicuţ şi-a dat demisia din funcţia de consilier local ales pe listele PDL. „A lăsat demisia la registratura Primăriei, dar are timp să se răzgândească. Demisia va deveni operaţională la şedinţa de Consiliu la care se va lua la cunoştinţă de ea”, ne-a spus ieri secretarul Primăriei, juristul Radu Chirca. Cum următoarea întrunirea aleşilor locali va avea loc cel mai probabil la sfârşitul lunii aprilie, Nicuţ ar avea astfel o lună de zile în care să se gândească bine la gestul său, dacă îl menţine sau renunţă.
La partid s-au mai purtat discuţii despre o posibilă demisie, ne-a spus Vasile Sabie, preşedintele PDL Curtea de Argeş. „Dl. Nicuţ a lăsat la sediu demisia din funcţia de consilier şi din cea de vicepreşedinte a organizaţiei locale, rămânând membru al organizaţiei de pensionari”, ne-a spus Vasile Sabie ieri. El a precizat că discuţii legate de o posibilă plecare din Consiliu a fostului primar au mai avut loc. „Au mai fost discuţii înainte de proces, pentru că nu voia ca imaginea partidului să aibă de suferit de pe urma procesului său”, a afirmat liderul PDL. Este vorba despre procesul pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a trimis spre rejudecare, proces în care Gheorghe Nicuţ este acuzat de „folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave”.
Alecsei cică nu mai vrea consilier!
Dacă Nicuţ nu renunţă la demisie, următorul de pe lista candidaţilor PDL pentru Consiliu Local este omul de afaceri Gheorghe Alecsei, un tip care a demonstrat că e capabil de multe ca să intre în Consiliul Local. Culmea, acum zice că nu ar mai vrea. „Dl. Alecsei s-a exprimat la modul că nu mai vrea să intre în Consiliul Local chiar dacă se eliberează un loc”, a afirmat Vasile Sabie. Pentru şeful PDL Curtea de Argeş, consilier local la rândul său, plecarea lui Nicuţ din Consiliu este o pierdere. „Mi-ar părea rău dacă dl. Nicuţ nu o să mai fie consilier. Are experienţă administrativă şi are luări de cuvânt pertinente la şedinţele de Consiliu. Era un om de bază în echipa noastră, a consilierilor PDL”, a mai spus preşedintele organizaţiei locale a democrat liberalilor.
Gheorghe Nicuţ nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi preciza poziţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email