Fostul primar de la Corbeni, Remo Mateescu, trimis în judecată de DNA

În decembrie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a fostului primar Remo Mateescu și a trei persoane fizice, în stare de libertate, potrivit unui comunicat al DNA. Astfel,  Remo Mateescu, la data faptei primar al comunei Corbeni, județul Argeș, este acuzat de ”săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată”.

Cele trei persoane fizice sunt acuzate de săvârșirea infracțiunii de ”complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că ”în perioada 2014-2015, în contextul implementării proiectului de modernizare a unui drum forestier în lungime de 5.9 km din comuna Corbeni, județul Argeș, inculpatul Mateescu Virgil-Remo, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, situații de lucrări, liste cu cantități de lucrări, rapoarte de execuție, etc.).
În cuprinsul documentelor respective sunt menționate cantități de materiale și lucrări care nu ar fi fost identificate pe teren.
Prin aceste demersuri au fost obținute fonduri europene în valoare totală de 6.310.449 lei.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, potrivit comunicatului DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email