Fostul preşedinte al organizaţiei locale, Sandu Nichita, crede că „mediocrii, parveniţii, traseiştii şi oportuniştii au determinat rezultatul alegerilor”

Sandu Nichita, fost preşedinte al PNL Curtea de Argeş şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le avea în PNL. „Mi-am dat demisia explicită la Piteşti, ca protest pentru că rezultatul alegerilor a fost dezastruos la nivel de judeţ, şi să nu se mai împăuneze unii că au tras ei partidul în faţă, în stânga, în dreapta, că la nivel de judeţ la alegerile locale s-a obţinut un rezultat dezastruos, sub media pe ţară. Nu s-au respectat criteriile de integritate pentru toţi candidaţii la funcţia de primar şi consilier local. La unii au scos în faţă aceste criterii, la alţii au pus batista pe ţambal. Campania electorală s-a caracterizat prin amatorism, inconsecvenţă, şi s-a desfăşurat haotic, iar listele de candidaţi, în unele cazuri, nu au cuprins oameni credibili. Partidul a fost confiscat la nivel judeţean şi în unele cazuri şi la nivel de localităţi de persoane compromise politic, sau reşapaţi, cum zice primarul de la Poienari de Arge. Purtătorii de cuvânt s-au desemnat fără a cunoaşte nimic din ce înseamnă ştiinţa comunicării şi au avut un limbaj de lemn, comunicatorii noştri au fost nişte difuzori voluntari ai unor persoane fără pic de ştiinţă politică. Nişte difuzori, strigători de lozinci. Am sesizat nu numai un limbaj de lemn, ci şi de tip stalinist, extremist chiar în unele accente, persoane mediocre, parveniţi, traseişti, oportunişti care au determinat în mod covârşitor rezultatul alegerilor. Se manifestă în continuare o conduită de automulţumire şi complacerea într-o dulce viaţă politică mediocră. În calitate de simplu membru, sper în asanarea morală a partidului nostru la nivel judeţean”, ne-a declarat Sandu Nichita.

„La nivel local s-a pierdut un moment important!”

„La nivel local s-a pierdut un moment foarte important prin revenirea târzie la matcă a dlui. Mitrofan (candidatul PNL la Primăria Curtea de Argeş – n.a.), s-a pierdut precampania electorală care putea să fie dusă fără constrângeri legale, şi s-a făcut o campanie electorală aşa-zis pozitivă, pe nişte proiecte care erau parcă trase la indigo pentru toate partidele, cred că au copiat unele după altele, fără să se arate ce nu s-a făcut, ce s-a cheltuit fără rost, ce s-a pierdut – parcul fotovoltaic, Moliviş, Vâlsan, proiecte europene, ce s-a făcut dezastruos, de la regularizări de cursuri de apă, de la atac la mediu şi altele asemenea, cu buruienile care ajung cât un om pe cal de înalte în jurul blocurilor, cu câinii care muşcă în continuare. Să pierzi tu toate oraşele şi să te bucuri când se câştigă o comună urbană, cum e Costeştiul?! Şi cu Consiliul Judeţean….treziţi-vă domnilor! E un partid mare cu oameni mici! Unii, mici la suflet şi scunzi la stat, narcisişti, egocentrici, nu se poate aşa ceva. Ei au fost într-o campanie haotică, au plecat de la premisa că ei câştigă, iau totul, şi s-au trezit acum şi se încurajează pentru la toamnă, când cred că vor rupe baierele cerului. Le spun ca înainte de a rupe baierele cerului să coboare din copac pe pământ şi să se aşeze temeinic pe pământ, să vadă ce e aici. Nimic nu vor face, se vor întări prin centre bachice. Toată campania electorală a fost dirijată din centre bachice. Dacă nu ai mintea limpede nu poţi să conduci o campanie electorală din centre bachice, nu ai cum. S-au aşezat în partea de sus a listei nişte oameni care în loc să tragă lista i-au băgat nişte bolovani de gât şi au tras-o în jos, se ştiu ei care sunt, şi ar face bine să se retragă, nu să candideze şi la municipiu, şi la Consiliul Judeţean pe principiul că noi, unde am fi, cădem precum pisica în picioare şi iată aşa au făcut, au căzut în picioare”, spune fostul preşedinte al PNL Curtea de Argeş.

„Numai la partidul bolşevic se spunea aşa – decât să am dreptate împotriva partidului, mai bine greşesc o dată cu el!”

„Plus că au pus pe mine calomniatori şi delaţionişti crezând că eu am pretenţii la ceva şi că le iau eu funcţia sau scaunul. Nu, domnule, eu am spus că nu candidez la nimic. Atunci m-am înfuriat pe partid, când au vrut să aducă o beizadea nomenclaturistă. Deci Partidul Naţional Liberal cu o beizadea nomenclaturistă. Stop, am spus atunci, candidez eu. Nu, domnu’ Sandu Nichita, lăsaţi, că ştim noi, a spus Iani  Popa. Îl întreb eu pe el – ce ştiţi domnu Iani Popa ?!

 

Eu spun toate astea din revoltă, cu amărăciune, fiindcă eu am ţinut la partidul acesta. Eu nu am fost adus de Miuţescu sau alţi pigmei de aici, de prin judeţ, eu am fost adus în partid de Radu Câmpeanu şi de Nicu Enescu, cel de la liberali, nu profesorul Nicolae Enescu. Asta e realitatea şi eu le spun de pe acum, cum le-am spus de acum doi ani – cum îl ajutaţi voi pe preşedinte, prin aducerea în partid a tuturor micimilor, toţi neica nimeni. L-au tras şi pe preşedinte înapoi iar ei sunt într-o autoflagelare continuă. Dacă nu se dezmeticesc…..Am aflat că s-au bucurat la Piteşti mult că mi-am dat eu demisia….Se pare că se pregăteşte debarcarea mea ca membru simplu fiindcă am luat atitudine. Păi numai la partidul bolşevic se spunea aşa – decât să am dreptate împotriva partidului, mai bine greşesc o dată cu el. Ei, eu nu fac treaba asta, să mă dea ei afară. Mai sunt şi alte câteva voci, dar cred că ne vom aduna şi noi şi ne vom constitui, nu într-un grup de presiune, ca ei, ci o să ne strângem câţiva şi vom fi un cor al nemulţumiţilor şi al marginalizaţilor din PNL, că nu se poate aşa ceva. Vrea luptă, o are! Un general nu întoarce spatele inamicului, dar nu e un general, e un miciman. Am fost şi voi fi alături de partid, dar nu cu pigmeii!”, a mai declarat Sandu Nichita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email