Fostul manager acuză că Spitalul nu a primit bani suficienţi de la CAS. Directorul CAS spune că s-au dat bani în avans

Fostul director al Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Viorel Popescu, totodată consilier local, a afirmat la şedinţa de joi că instituţia pe care a condus-o a primit mai puţini bani de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) decât trebuie. „Că tot e situaţia asta gravă cu Covidul, să vă spun că la Spital am primit cu 400.000 de lei mai puţin decât aveam în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Suntem subfinanţaţi. Avem cheltuieli cu echipamente neprevăzute în buget. Vă spun doar că o penicilină costa 3 lei iar acum costă 9 lei. Trebuia să primim 3,2 milioane de lei şi am primit cu 400.000 mai puţin”, a spus Viorel Popescu.

În replică, Cristian Mitrofan, director al CAS Argeş şi consilier local, spune că „situația Spitalului  Municipal Curtea de Argeș se prezintă astfel:  Contractul pentru servicii medicale aferent lunii iunie a fost plătit la nivel realizat (mai puțin cu 7.392 lei la spitalizare de zi deoarece nu au avut cazuri prestate pentru a i se plăti contractul integral). La spitalizare continuă, deși nu au avut cazuri prestate până la valoarea de contract, a beneficiat conform HG 438/2020 de o sumă decontata în plus de 32.903 lei (plată la nivelul cheltuielii efective). În suplimentar, pentru a sprijini spitalul, CAS Argeș a decontat și 91.322 lei din activitatea prestată în prima decadă a lunii iulie, cu titlu de avans!”

„În iulie, Spitalul a încasat pentru creşteri de salariu 2.069.076 de lei”

De asemenea, conducerea Casei de Asigurări spune că „pentru contractele aferente creșterilor salariale ale personalului angajat  au mai încasat de la CAS Argeș în luna iulie 2.069.076 lei”, iar în ceea ce privește concediile medicale, „Spitalului Municipal Curtea de Argeș i-au fost virate sumele aferente lunilor:  ianuarie: 12.413,00 lei, februarie: 15.963,00 lei, martie: 16.714,00 lei, aprilie: 35.976,00 lei. În urmă verificării concediul medical aferent lunii mai, au fost sesizate erori pe Declarația 112, necorectate încă de spital,  astfel sumă nu a putut fi decontată. Concediul medical aferent lunii iunie a fost depus la Casă de Asigurări de Sănătate în data de 25.07.2020, sumă de 31.766,00 lei, iar plata a fost făcută vineri”.

„Pentru luna mai le solicităm de două săptămâni refacerea documentelor şi nu am primit nimic”, precizează Cristian Mitrofan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email