Fostul coleg de facultate al lui Ponta, avocatul Primăriei în procesul cu Eol Facility

Primăria Curtea de Argeş va da în judecată SC Eol Facility SRL Bucureşti pentru neîndeplinirea contractului de lucrări „Producerea energiei electrice din surse regenerabile”. „Trebuie să facem demersuri cât mai repede, până nu intră în insolvenţă firma şi cât mai rămâne ceva în conturile ei. Contractul a fost realizat 44% din punct de vedere financiar şi 90% fizic. Ne-au spus că mai au de montat panourile, că au contract de furnizare pentru ele, că le aduc, dar nu s-a întâmplat nimic”, a spus primarul Nicoale Diaconu.  Proiectul trebuia finalizat până la sfârşitul lunii noiembrie.

Primăria a trimis mai multe cereri de oferte la mai multe case de avocatură, dar au primit răspuns doar de la una. În urma negocierilor s-a stabilit ca suma maximă pentru care avocaţii vor reprezenta Primăria să fie de 30.000 de euro. Consiliul Local a aprobat suma care va fi cheltuită la o şedinţă convocată „de îndată” la jumătatea săptămânii trecute de primar. Discuţiile au fost multe şi lungi, consilierii neînţelegând de ce trebuie ca ei să aprobe o achiziţie de servicii juridice, dar la final au votat în unanimitate. „Este o achiziţie publică, de ce trebuie să o aprobăm noi?”, a întrebat Victor Suhan, dar secretarul municipiului, Radu Chirca, i-a spus că „asta prevede legea în cazul serviciilor juridice”.

Singura Casa de avocatură care a trimis ofertă este cea a lui Lucian Dan Vlădescu – Cabinet de avocat, din Baroul Bucureşti. El a cerut 5000 de euro plus TVA pentru instanţa de fond, 3000 de euro plus TVA pentru fiecare cale de atac, 1500 de euro plus TVA poprire asigurătorie, 2500 de euro plus TVA, faza de urmărire penală şi 15000 de euro onorariu de succes. În total, sumele nu pot depăşi 30.000 de euro.

Presa naţională scrie pe larg despre avocatul Lucian Dan Vlădescu, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice

(ANRMAP), cât şi reprezentant în consiliile de administraţie ale mai multor societăţi unde statuleste acţionar, cum ar fi OMV Petrom. Despre Vlădescu, presa mai scrie că a fost coleg de facultate cu Victor Ponta. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email