Fostul Cămin Cultural de la Capul Dealului ar putea fi demolat

El se află în stare avansată de degradare, dar doi cetăţeni vor să-l concesioneze. Costurile reabilitării ar putea fi însă mult mai mari decât clădirea însăşi.

Doi cetăţeni din Curtea de Argeş şi-au exprimat dorinţa de a concesiona fostul cămin cultural de la Capul Dealului. Aceştia au făcut cerere la Primărie pentru concesiunea clădirii, unul urmând să facă o secţie de dezmembrări auto, iar celălalt o frizerie. Decizia cu privire la viitorului imobilului trebuie să fie luată de Consiliul Local, însă, iar la şedinţa de săptămâna trecută s-a discutat şi despre asta.

Şeful Birului Comercial şi de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Primărie, Adriana Ciorbaru, a făcut un studiu de oportunitate privind concesiunea imobilelor Cămin Cultural Capul Dealului şi terenul aferent. Interesant este că cererile de concesiune au fost făcute în septembrie 2017, dar abia acum au ajuns în discuţia Consiliului Local. Potrivit studiului de oportunitate, motivele de ordin economic, social şi de mediu care justifică acordarea concesiunii sunt „sporirea gradului de utilizare a clădirilor dezafectate şi în stare avansată de degradare, fiind oportună valorificarea acestora prin concesiune, atragerea de venituri la bugetul local”, iar „prin lucrările de reabilitare, întreţinere şi igienizare a terenului din jurul clădirii centralei termice(????!!!!!) se va da un aspect plăcut zonei”.

„Veniturile la buget” despre care se vorbeşte s-ar ridica la 300 de lei pe lună, potrivit consilierului Ion Şerban, iar partea cu „terenul din jurul clădirii centralei termice”, e din alt film, sau din alt studiu, căci în acesta se vorbeşte despre căminul cultural, nu despre o centrală termică.

În Consiliul Local se „behăie” de 20 de ani!

Consilierii au fost de acord rapid că „trebuie făcut ceva cu el”, dar la ce trebuie făcut s-a ajuns mai greu. Clădirea a trecut în 2006 din administrarea Centrului de Cultură în cea a Primăriei, iar degradarea a fost continuă. La un moment dat a funcţionat acolo un magazin de mobilă second hand, după care uşile sale s-au închis definitiv.

Situat la strada principală, DN73C, locul pe intră turiştii în oraş dinspre Vâlcea, fostul cămin cultural este o ruşine pentru argeşeni, după cum s-a exprimat consilierul Andreescu. „Degradarea se trage de aici, din Consiliul Local, din ultimii 20 de ani, că behăim degeaba. Sunt de acord să o dăm, dar cui să o dăm? Pe 30 de ani?! E o ruşine clădirea aia!”, a spus Andreescu. El a propus să fie dărâmată clădirea şi eventual concesionat terenul, iar propunerea sa a fost acceptată de câţiva consilieri. Până la urmă, s-a decis să se facă o expertiză pentru a se vedea cât ar costa reparaţiile, şi dacă e cazul ca acestea să fie făcute.

Ionel Păunescu a fost la căminul de la Capul Dealului înainte de şedinţa de Consiliu Local, şi le-a spus colegilor săi cât de şubredă e construcţia dar şi cum arată întreaga zonă. Cu el a fost şi Ion Şerban, care a declarat – „Sunt numai bălării acolo, De fapt, ştii precis că unde sunt bălării prin oraş e domeniu public!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email