Fost deputat PSD de Argeş, noul preşedinte al ANRE este proprietar de teren la Arefu

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă va conduce timp de cinci ani Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în locul lui Nicolae Havrileţ, al cărui mandat a expirat pe 23 octombrie.
Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Chiriţă şi-a început cariera ca electrician, a continuat ca sindicalist, a trecut şi pe la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dar şi prin câteva mandate de deputat. Nici scandalurile nu l-au ocolit, fiind acuzat că atunci când era sindicalist era şi acţionar într-o companie care avea contracte bănoase cu Electrica, unde a fost chiar membru în consiliul de administraţie.
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, din ianuarie 2017, Dumitru Chiriţă deţine două terenuri agricole în Tărtăşeşti, Dâmboviţa, de 5.400 şi 7.500 mp, un teren intravilan de 1.094 mp, tot în aceeaşi localitate, şi un teren forestier de 1.000 mp în Arefu.

Puţini îşi mai amintesc, dar Dumitru Chiriţă a fost deputat de Argeş, şi venea destul de des la Curtea de Argeş. Din vremea deputăţiei sale un fost director de la Electrica a fost pensionat iar un protejat de-al său i-a luat locul. Probabil că tot cam din perioada aceea şi-a luat şi terenul de la Arefu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email