Focuri de armă la supermarket Plus


# Ţiganii i-au atacat în gaşcă pe paznicii magazinului # Poliţiştii au scăpat din ghearele ţiganilor ameninţându-i cu arma

O scenă ca în filmele cu mafia a avut loc miercuri seara, în parcarea de la intrarea în supermarketul Plus din Curtea de Argeş. Câţiva ţigani prinşi la furat i-au luat la bătaie pe paznici şi pe poliţişti. Scandalul s-a potolit abia când unul dintre agenţi a tras cu arma în aer. A fost nevoie de trei gloanţe pentru a-i goni pe ţigani. Pentru a-i goni, căci despre prins nu poate fi vorba!
Incidentul, care a semănat panică şi teroare în rândul angajaţilor magazinului, s-a petrecut aproape de ora închiderii. În jurul orei 21.00,  în complexul comercial au intrat patru persoane de etnie rromă, două femei şi doi bărbaţi. S-au plimbat prin tot complexul comercial, timp în care, femeile au încercat să fure câteva produse, după cum le e obiceiul.  Agenţii de pază le-au văzut şi le-au oprit la ieşire. Atunci a început scandalul. Bărbaţii care le însoţeau pe femei s-au luat la bătaie cu cei doi paznici şi şi-au chemat ajutoare. Femeile au reuşit să fugă, iar în scurt timp complexul comercial a fost invadat de un grup de peste zece ţigani veniţi în ajutorul celor doi bărbaţi rămaşi în interiorul magazinului. Totodată a sosit şi poliţia, alarmată de firma de pază. Între oamenii legii, agenţii de pază şi ţigani a ieşit un adevărat scandal, lăsându-se cu bătaie ca în filme. Când lucrurile au scăpat de sub control, unul dintre poliţişti a tras mai multe focuri de armă. Abia atunci ţiganii s-au speriat, s-au urcat în maşini şi au rupt-o la fugă. Nu înainte, însă, de a-i bate destul de serios pe cei doi paznici ai complexului.

Agenţii de pază au ajuns în spital

Cei doi agenţi de pază au fost transportaţi la Spitalul Curtea de Argeş pentru a primi îngrijiri medicale. „Au intrat peste noi în magazin patru persoane de etnie rromă. Femeile au intrat în magazin şi am încercat să le oprim după ce le-am văzut furând, iar bărbaţii ne-au luat de mâini atât pe mine, cât şi pe fratele meu, Leonard, agent şi el aici, şi au început să ne lovească. Apoi au venit şi alţii, cred că au fost peste zece persoane, şi s-au năpustit asupra noastră cu pumnii şi picioarele. A fost un măcel. Fratele meu, care a încercat să intervină când m-au atacat, a ajuns cu răni mai grave la spital”, a povestit Ion Voicu, agent de pază al complexului comercial.

Unul dintre ţigani a fost prins

Poliţiştii spun că au identificat câţiva dintre aceştia, dar nu au putut să-i reţină, pentru că au fugit. „Poliţia a intervenit rapid, imediat ce a fost sesizată. Unul dintre colegii noştri a folosit armamentul din dotare, trăgând pe verticală, fără a răni pe nimeni. La faţa locului am găsit un număr de şapte-opt ţigani, care au reuşit să fugă. Au fost identificaţi câţiva dintre ei, care au fost aduşi ulterior la sediul poliţiei”, a declarat comisar şef Ionel Ispir, comandant adjunctul Poliţia Argeş.
După mai multe audieri, Ion Boceanu (27 ani), zis „Dallas”, unul dintre cei patru ţigani chemaţi la Poliţie a priit un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cercetările continuă, iar oamenii legii speră să pună mâna pe toţi ţiganii implicaţi în scandal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email