Focar de infecţie în spatele Primăriei

În mai multe zone din municipiu au apărut de ceva timp grămezi de gunoaie, care cresc de la o zi la alta. Chiar dacă nimănui nu îi place mizeria, se pare că acest lucru nu îi împiedică pe unii dintre cetăţeni să arunce gunoiul la întâmplare sau în locurile mai ferite de „ochii lumii”.
Spre exemplu, de mulţi ani de zile, prin spatele primăriei din Curtea de Argeş curge un pârâu, iar zona respectivă este cunoscută de cei care locuiesc în apropiere drept Valea Măgurii. Oamenii spun că de ceva timp valea nu a mai fost curăţată, iar de fiecare dată când plouă nivelul apei creşte, intrând chiar în gospodăriile acestora. De asemenea, cetăţenii spun că apa a rupt şi malurile pârâului în mai multe locuri. „Când a plouat tare apa a crescut până aici sus. Mai avea puţin şi intra în curte. Am mai pus şi noi câteva crăci şi ce am putut sus pe mal, unde se văd acum, dar degeaba. Cu apa nu te joci. S-au rupt malurile mai sus şi s-a îngustat, iar apa nu mai are pe unde să se scurgă când plouă. Valea vine din sus, de pe dealuri şi scurge pe aici”, ne-au spus cei care locuiesc în apropiere. Totodată, oamenii recunosc că o parte din vină le aparţine şi cetăţenilor, care aruncă în pârâul tot felul de mizerii sau gunoiul de la animale. „Este adevărat că unii dintre cei care au casele pe aici aruncă fel de fel de resturi în apă. Nu e normal acest lucru, pentru că tot noi avem de suferit. Nu mai spun că unii dintre aceştia au animale şi gunoiul de la acestea îl aruncă în vale”, mai spun alţi oameni.
Mai mult decât atât, pentru că Valea Măgurii se află în proprietatea domeniului public, cetăţenii au făcut reclamaţii la Primărie, dar fără niciun rezultat. „Mai multe familii au făcut cererea la Primărie pentru ca această vale să fie curăţată, iar malurile consolidate. Ne este frică să nu plece şi aici terenul, aşa cum s-a întâmplat în oraş săptămâna trecută. Trebuie făcut ceva”, ne-au mai spus oamenii.
Potrivit directorului Serviciului Public de Gospodărire Comunală (SPGC), Ioan Ghiţă, Valea Măgurii a fost decolmatată iarna trecută, însă din cauza faptului că anumiţi cetăţeni continuă să arunce gunoaie şi alte mizerii în pârâu acesta se colmatează. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email