Focar de infecţie în centrul „Oraşului regal”

Municipiul Curtea de Argeş a fost declarat anul trecut primul „Oraş Regal” din România. Mai mult decât atât, o delegaţie formată din oficialităţi locale şi oameni de afaceri au participat chiar şi la o ceremonie ce s-a desfăşurat la Palatul Elisabeta din Bucureşti, la care au participat Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, ceremonie în cadrul căreia primarul Nicolae Diaconu a primit documentul care atestă faptul că municipiului nostru este „Oraş Regal”. Însă, până ca municipiul Curtea de Argeş să merite pe deplin acest statut mai sunt multe lucruri de pus la punct. Mai mulţi argeşeni ne-au sesizat la redacţie că în centrul oraşului s-a format un adevărat focar de infecţie. Chiar la doi paşi de Bulevardul Basarabilor, un simbol al municipiului, un gang care face legătura între parcarea aflată în zona Unic şi o alee pietonală a fost transformat într-o toaletă publică. Mirosul îngrozitor şi mizeria de pe pereţi îi face pe argeşeni să se ţină cu mâna de nas de fiecare dată când trec pe acolo.

Focar de infecţie la parterul blocului

Lipsa de educaţie a unora dintre argeşenii care tranzitează zona centrală a municipiului a transformat gangul din zona Unic într-un focar de infecţie. Cei care sunt certaţi cu bunul simţ îşi fac nevoile aici, profitând de faptul că sunt oarecum feriţi de ochii celorlalţi trecători. Locatarii, dar şi comercianţii de la magazinele din apropiere, spun că nu mai pot suporta mizeria şi mirosul îngrozitor. „Nu poţi să treci pe aici fără să pui mâna la nas. Miroase îngrozitor şi asta pentru că unii îşi fac nevoile chiar aici. Uitaţi-vă în ce hal sunt pereţii, cu mizeria pe ei. Asta este lipsă de bun simţ”, spune Tatiana S., o femeie care zilnic trece prin gangul respectiv. „Ce „oraş regal” este acesta? Nu merităm acest lucru. Oamenii îşi fac nevoile pe unde apucă şi nu ţin cont de faptul că aici s-a format un adevărat focar de infecţie. Miroase foarte urât”, spune Marin P..

Cei care folosesc frecvent calea de acces spun că situaţia nu este nouă, ci de ani de zile este la fel. „Nu e de acum aşa, ci de ani de zile. Eu nu îmi amintesc ca acest gang să fi fost curat. Cred că ar trebui igienizat, dar nu ştiu cât se va păstra curăţenia. Noapte de noapte vin aici anumiţi indivizi care fac din acest loc o zonă care îţi mută nasul. Sunt fel de fel de golani care distrug oraşul acesta”, spun cei care locuiesc în zonă.

 

În acelaşi timp, cetăţenii propun şi câteva măsuri pentru a-i împiedica pe cei lipsiţi de bun simţ să folosească gangul pe post de toaletă publică. „Mă gândesc că ar putea fi montat aici un bec cu senzori pentru a-i descuraja pe cei care fac aceste lucruri sau chiar amenzi usturătoare care să îi facă să se gândească mai bine înainte de a face o prostie. Trebuie să realizeze cu toţii că trăiesc într-o comunitate şi nu în pădure, iar dacă cu vorba nu rezolvăm nimic, atunci trebuie educaţi cu forţa constrângerii”, spune un pensionar care locuieşte în apropiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email