Focar activ de pestă porcină africană la porcii domestici din Argeș. Direcția Sanitar Veterinară e în alertă maximă.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș informează că în Argeș este un focar activ de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatație nonprofesională în satul Tigveni, comuna Rătești.

DSVSA mai spune că au fost stinse mai multe focare de pestă porcină, astfel – 52 la porcii domestici în exploatații nonprofesionale; 9 la porcii domestici în exploatații comerciale; 5 la porcii domestici în exploatații comerciale de Tip A;  un focar stins de pestă porcină africană la porcii domestici(porci vietnamezi) în Grădina zoologică.

Mai sunt însă și cazuri active: 21 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, F.V. 13 Corbi, F.V. 28 Dârmănești, V. 19 Câmpulung, F.V. 36 Cârcinov, F.V. 22 Rucăr, F.V. 4 Cumpăna, F.V. 37 Topoloveni, F.V. 20 Stoenești, un caz de pestă porcină africană la porcii mistreți din Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu.

”Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul României, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este în stare de alertă maximă”, se mai arată în comunicatul DSVSA Argeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email