Foc la magazinul „Vidraru”!

Pompierii argeşeni au intervenit la un incendiu care a izbucnit la etajul superior al complexului comercial „Vidraru” din Curtea de Argeş. Flăcările s-au extins cu repeziciune, iar mai multe persoane au avut nevoie de ajutor. Din fericire, a fost vorba doar de un exerciţiu tactic, şi nu de un fapt real, dar chiar şi aşa aplicaţia pompierilor a fost urmărită cu sufletul la gură de zeci de argeşeni care nu ştiau ce se întâmplă.

Detaşamentul de Pompieri din Curtea de Argeş a efectuat zilele trecute un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace în teren, pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui incendiu la complexul comercial „Vidraru” din municipiul nostru. Potrivit scenariului exerciţiului, s-a produs un incendiu la etajul superior al clădirii, incendiu sesizat imediat de angajaţii magazinului din incinta complexului, care au alertat pompierii la numărul unic de urgenţă 112. În momentul producerii incendiului, în magazin se aflau mai multe persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Pentru stingerea focului au fost direcţionate două autospeciale cu apă şi spumă, dar şi un echipaj SMURD, ai cărui membri au acordat primul ajutor victimelor. Neştiind că este vorba de un exerciţiu, argeşenii au asistat cu sufletul la gură la eforturile pompierilor, mulţi dintre aceştia crezând că este vorba de un fapt real.

„Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş a efectuat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, cu tema „Stingerea incendiilor la complexele comerciale din cadrul raionului de intervenţie al subunităţii”. Exerciţiul a constat în stingerea incendiului, salvarea persoanelor, în urma unor afecţiuni datorate monoxidului de carbon, sau salvarea persoanelor care au fost surprinse la cumpărături la momentul respectiv. La exerciţiu au participat toate forţele din cadrul Sistemului Naţional de Management al Situaţii de Urgenţă. Ca obiective am avut verificarea timpilor operativi de intervenţie, de deplasare pentru executarea a recunoaşterii, modul de acţiune al forţelor implicate şi cum cooperează acestea, sursele de apă, dar şi căile de acces”, a declarat maior Cristian Pungă, comandantul Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş.

Conducătorii auto nu respectă semnalele acustice şi luminoase

 

Deşi a fost doar un simplu exerciţiu, acesta nu a fost lipsit de probleme. Un conducător auto a blocat accesul unei maşini de intervenţie în zonă, deşi a fost avertizat să nu oprească autoturismul în locul respectiv. Însă, acest lucru poate avea consecinţe grave în cazul unui incendiu real, unde fiecare secundă înseamnă enorm având în vedere faptul că la mijloc poate fi vorba de viaţa unui om. „După cum aţi văzut pe căile de acces rutiere mai sunt probleme. Sunt mulţi conducători auto neatenţi sau care ignoră semnalele acustice şi luminoase. Nici în prezenţa Poliţiei nu s-a putut crea spaţiul necesar de intervenţie, pentru că oamenii ignoră aceste semnale. Ne confruntăm cu numeroase probleme în acest sens”, a mai spus Cristian Pungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email