FlashMove la Curtea de Argeş, cu Nicoleta Andrei, copii, profesori, dar fără autorităţi

În perioada 7-13 septembrie are loc prima ediție a Săptămânii Europene a Sportului, #BEACTIVE, manifestările fiind iniţiate de Organizaţia International Sport and Culture. În România se vor organiza peste 130 de acțiuni, unde vor participa aproximativ 26.000 de amatori de mișcare și 1200 de voluntari.

Acest eveniment se va desfășura pe teritoriul a 28 de țări din Uniunea Europeană, precum și în alte 6 țări de pe continent. România îi va avea ca ambasadori pe Gabriela Szabo, campioană olimpică, și pe George Boroi, vicecampion european, președintele al celui mai puternic club din România, Steaua București. Alți reprezentanți ai țărilor UE sunt, printre alții, celebrități precum Paula Radcliffe, Steven Gerrard (Marea Britanie), Joel Gonzalez (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca), Tapio Korjus (Finlanda), Gerlinde Kaltenbrunner (Austria), Danka Bartenkova (Slovacia), Jean-Michel Saive (Belgia), Marie Bochet (Franța), Clarence Seedorf (Olanda).

Peste 150 de participanţi

Sâmbătă, pe 10 septembrie, în Curtea de Argeş momentul FlashMove, organizat simultan cu celelalte ţări participante, a fost coordonat de antrenoarea Nicoleta Andrei, membră a Asociaţiei Judeţene Sportul Pentru Toţi Argeş (AJSPT). Peste 150 de argeşeni, mari sau mici, au răspuns apelului Nicoletei Andrei, ca municipiul să intre în „lumea bună” a sportului european. Din partea Liceului Tehnologic Forestier au participat fetele care fac parte din echipa de fotbal a şcolii şi alţi elevi, dar şi directorul, prof. Maria Dicu, şi alţi profesori –  prof. Cătălina Călin , prof. Aluniţa Munteanu, prof. Emilia Jinga, prof. Minodora Popescu, prof. Graţiela-Elena Dumitrache, prof. Elena Derviş, prof. Luminiţa Preoteasa.

 

Nicoleta Andrei s-a declarat nemulţumită de neimplicarea autorităţilor locale în acest eveniment important. „Eu nu-mi doresc funcţii şi nu am interese ascunse, eu promovez sportul şi mişcarea în oraşul în care m-am născut. Voi continua acţiunile! Mulţumesc pentru prezenţă, pentru activitate, şi, nu în ultimul rând, părinţilor şi profesorilor! Ca de obicei, autorităţile nu au putut fi prezente, dar le mulţumim! Suntem sportivi şi gândim altfel!”, a declarat Nicoleta Andrei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email