Firmele din Turcia sunt interesate să investească în Argeş

Prefectul județului Argeș a primit joi vizita unei delegații turce, condusă de Excelența Sa, doamna Fusun Aramaz, Ambasador al Republicii Turcia în România.

Scopul vizitei a fost acela de a îmbunătăți și consolida relațiile de prietenie și colaborare administrativă și culturală și de a dezvolta relațiile economice tradiționale dintre Județul Argeș și Turcia. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic Româno-Turc (2011-2021). Deoarece Turcia reprezintă unul din investitorii straini principali în Județul Argeș, Excelența Sa a venit însoțită de reprezentanți ai mediului de afaceri turc (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci în România). În județul nostru, există 140 de firme cu capital turc, ceea ce plasează Turcia pe locul III după Italia și Franța într-un clasament al investitorilor străini în Argeș.

Prefectul Emilia Mateescu a adresat un cuvânt de bun-venit oaspeților și a realizat o prezentare generală a Județului Argeș, care să permită acestora să cunoască județul din punct de vedere istoric, cultural, social, economic, administrativ, educativ și turistic.

Prin dialogul bilateral s-au manifestat intențiile părților de a dezvolta relațiile de colaborare în domeniul cultural, investițional (deschiderea unui parc industrial în Pitești), comercial (industria automotivă), dar și administrativ (realizarea unei înfrățiri între localități din județul Argeș si Turcia). Reprezentanții turci au propus autorităților locale și oamenilor de afaceri interesați realizarea unor vizite ce au ca scop transpunea în practică a concluziilor acestei întâlniri.

Partea turcă a subliniat interesul crescut atât al firmelor turcești de a investi în Argeș, precum și al cetățenilor turci de a vizita Județul Argeș. Multe dintre firmele turcești colaborează deja cu Dacia Renault și doresc să se extindă, Dacia fiind mașina care se cumpără cel mai bine în Turcia.

La final, prefectul Emilia Mateescu a invitat-o pe doamna ambasador să scrie câteva impresii în Cartea de Onoare a Instituției Prefectului.

Ulterior, prefectul, alături de doamna ambasador au deschis conferința de prezentare a patrimoniului cultural turc la Galeria de Artă Naivă din cadrul Muzeului Județean Argeș.

Cancelaria Prefectului Județul Argeș

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email