Firmele de dezmembrări auto, în vizorul ITM Argeș

În luna martie s-a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă și încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activitatea în domeniul „Demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș.

„Obiectivele campaniei au fost identificarea și verificarea agenților economici care activează în acest domeniu; eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat un număr de 14 controale. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 4.300 lei.

Principalele deficiențe constatate: neevidențierea timpului de muncă, neprezentare documente, neasigurare verificare tehnică periodică a echipamentelor de muncă”, se mai arată în comunicatul ITM Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email