Firmele de curierat livrează zilnic la Curtea de Argeş mii de colete

Mii de argeşeni primesc zilnic prin firmele de curierat coletele care conţin cumpărăturile pe care le fac online. Într-o zi obişnuită, un singur curier aduce la Curtea de Argeş peste o mie de pachete. De altfel, se vede cu ochiul liber că maşinile curierilor sunt peste tot şi din ce în ce mai multe.

În ultima perioadă, comerţul online a început să câştige tot mai mult teren în faţa cumpărăturilor tradiţionale şi la Curtea de Argeş, şi mai ales tinerii sunt cei care preferă să îşi facă cumpărăturile de acasă, din faţa calculatorului ori de pe telefon.

Sistemul de cumpărături online este unul foarte simplu: intri pe site-ul magazinului şi îţi faci cumpărăturile exact ca într-un magazin obişnuit, alegi produsul pe care îl doreşti şi îl pui în coşul desenat, iar la final îţi este prezentată nota de plată. Nu te grăbeşte nimeni, aşa că ai posibilitatea să compari preţul cu al produselor similare din alte magazine. Ca să achiţi ce ai cumpărat, poţi să plăteşti cu ordin de plată, cu cardul, sau poţi să optezi pentru plata la livrare. Urmează ca în cel mai scurt timp, prin intermediul unui curier să îţi fie livrat produsul la domiciliu. „Reprezintă cea mai bună opţiune. În primul rând, ceeea ce găseşti pe net nu găseşti clar la Curtea de Argeş. Aşa că trebuie să pleci din oraş, să mergi la Pireşti sau la Bucureşti, iar acolo nu mai trebuie să stai ore în şir şi să cauţi magazinul respectiv şi nici să pierzi timp căutând un loc de parcare şi apoi să pleci în alt magazin, ca să poţi compara preţul. De cele mai multe ori ai la dispoziţie şi un motor de căutare, aşa că nici nu mai stai să ameţeşti printre vitrine. Ca să nu mai spun că preţul e la fel sau chiar mai mic decât în magazinul obişnuit. Produsul îţi vine acasă şi îl plăteşti numai după ce l-ai primit. Prima dată am cumpărat online un laptop. Au fost câteva probleme şi mi l-au înlocuit fără discuţii. Apoi am luat şi alte aparate electronice. Dacă ai noroc, poţi să găseşti produsul pe care îl cauţi la reducere, pentru că şi în comerţul online se practică promoţiile”, spune George, un tânăr de 28 de ani, din municipiu.

De Black Friday comenzile explodează

Black Friday este denumirea informală a zilei care urmează după Ziua Recunoștinței în Statele Unite, deschizând sezonul cumpărăturilor de Crăciun, încă din 1952. În mod normal, Ziua Recunoștinței este a patra zi de joi din noiembrie, deci Black Friday este în ziua de vineri de după ea, fiind în fiecare an între 23 și 29 noiembrie. De Black Friday 2019, multe magazine mari au pornit deja ofertele, însă altele așteaptă un termen apropiat de el original.

La noi, comercianții au pornit deja ofertele de Black Friday încă de pe 15 noiembrie, iar curierii au mai mult de alergat şi la Curtea de Argeş. „Am văzut pe site-urile pe care le vizitez zilnic nişte lucruri care mi-au plăcut. Preţurile sunt acum cam mari, dar aştept Black Friday ca să le iau la jumătate de preţ. Aşa am făcut şi anul trecut, şi nu am aşteptat degeaba, preţurile s-au înjumătăţit cu adevărat, nu au fost crescute înainte ca să le taie după aceea. Ce-i drept, nu cumpăr de pe orice site ci numai de pe cele pe care le ştiu, cele care au şi magazine fizice numai că nu sunt şi la Curtea de Argeş”, mărturiseşte o tânără din municipiu. Cum Black Friday este şi ziua reducerilor în magazinele fizice, nu numai în online, la Curtea de Argeş, două magazine din centrul vechi au început deja reducerile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email