Primaria municipiului Curtea de Argeş a încredinţat direct un contract în valoare de aproape 100.000 de lei unei firme care trebuie să asigure promovarea şi informarea comunităţii cu privire la un proiect cu fonduri europene. Contractul se numeşte „Servicii de publicitate -Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în Curtea de Argeş”. Cu 96.638 de lei Primăria plăteşte un „Pachet servicii publicitate și promovare activități UAT: creare strategie comunicare prin mesaj coerent- comunicare publicitară prin televiziune, radio, print, on line, publicitate outdoor (panouri temporare, plăci permanente, bannere, etc), promoționale (pliante, autocolante, obiecte inscripționate), organizare și difuzare conferința de presă, creare site. Comunicarea radio prin spoturi radio, comunicarea tv prin spoturi tv, emisiuni de informare și promovare la A3 Pitești, reportaj/film dezvoltare activități UAT”, potrivit sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP.
Firma care va încasa banii, MEDIA 3 ARGEŞ, este din judeţul Argeş, a fost înfiinţată în martie anul acesta iar principalele obiecte de activitate sunt „Servicii de reprezentare media” şi „Prelucrarea si conservarea cartofilor”. Potrivit termene.ro, asociat unic este Ion-Cornel Lazăr, fost consilier judeţean. Acesta mai este asociat la PROSPER ROMARG SRL , alături de Dănuț Florin Bulf , Florin Dinu, Dan Popa, şi Georgel Ziguli, fiecare având 20% din firmă. Ion-Cornel Lazăr a fost consilier judeţean al Partidului Conservator în perioada 2012 – 2016.
Ce va promova firma lui Ion-Lazăr Cornel
Proiectul pe care noua firmă îl va promova, „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în Curtea de Argeş”, are o valoare de 40,837,122.56 lei, iar principalele obiective sunt dezvoltarea reţelelor de piste dedicate circulaţiei bicicletelor şi înfiinţarea sistemelor de închiriere a bicicletelor (dezvoltarea reţelelor de piste cu 4.061 km dedicate circulaţiei bicicletelor şi înfiinţarea a 4 sisteme de închiriere a bicicletelor; 15 locatii pentru parcări pe termen scurt în vecinătatea principalelor puncte de interes), dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride (dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride prin amenajarea a 7 puncte de încărcare pentru aceste tipuri de maşini), intervenţii la infrastructura stradală şi pietonală (reabilitarea şi modernizarea trotuarelor şi a zonelor pietonale inclusiv pentru persoane cu dizabilitaţi; lucrări pentru dirijarea şi siguranţa circulaţiei fluxurilor de pietoni, semnalizarea şi amenajarea trecerilor de pietoni; dotare cu 9 aparate de taxare pentru autovehicule, adică parcometre).