Firmă de exploatare forestieră amendată cu 250 de milioane lei

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul C.D.S.S.P.P., împreună cu reprezentanţi din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor au verificat un număr de patru puncte de lucru gatere şi depozite de cherestea  aparţinând  unei societăţi comerciale din comuna Pietroşani, SC ANDRIS SRL,  ocazie cu care administratorul acesteia a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 lei şi s-a dispus confiscarea materialului lemnos găsit în plus care a fost predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Domneşti, se arată într-un comunicat al Poliţiei Argeş. De asemenea, s-au continuat verificările  în zona Valea cu Peşti, unde respectiva societate comercială deţine parchete în exploatare, ocazie cu care s-a constatat faptul că patru echipe de muncitori ai societăţii au tăiat ilegal mai mulţi arbori nemarcaţi. Urmează că Ocolul Silvic Vidraru să stabilească valoarea prejudiciului creat cu ocazia reprimirii partiziilor. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, informează Poliţia Argeş. Este continuarea unei ample acţiuni începute săptămâna trecută, când, după cum aţi aflat în exclusivitate din ziarul nostru, poliţişti, mascaţi şi inspectori silvici au descins din elicoptere în pădurile aflate mai sus de barajul Vidraru.
Cu elicopterul la vânătoare de hoţi de lemne
În urma unei ample acţiuni silvice în sistem integrat, derulată pe parcursul săptămânii trecute în nordul judeţului Argeş, au fost constatate şase infracţiuni, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 180.000 de lei şi au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 400 de metri cubi de material lemnos. Controalele s-au desfăşurat în baza Planului Comun de Acţiune aprobat de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.  s-a acţionat pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.
Acţiunea a fost coordonată de poliţiştii de la Direcţia de Ordine Publică – Biroul pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La controale au mai participat poliţişti şi un echipaj S.P.I.R. din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, I.T.R.S.V. Vâlcea şi Braşov, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, care a survolat zona de acţiune, furnizând echipelor de la sol date operative privind locurile de depozitare şi prelucrare a materialelor lemnoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email