Fiicele unui fost inginer de la IPEE vor să facă un salon de nunţi lângă lac

Consiliul Local a aprobat la şedinţa de săptămâna trecută, după lungi discuţii în contradictoriu, evaluarea unei suprafeţe de teren aflată pe strada Barajului, între restaurantul Şura lui Ilea, păculeţul din zonă şi sala de sport. O societate, Arai Gardenfest SRL, a cerut evaluarea a 1500 de metri pătraţi acolo în vederea concesionării „în scopul realizării unui obiectiv cu destinaţia evenimente social – culturale, recreative de interes local, sportive”.

Conform solicitării, „scopul principal al obiectivului este acela de a asigura la nivelul municipiului o locaţie, construită în linia arhitecturală a oraşului şi răspunzând nevoilor moderne ale cetăţenilor, care va asigura infrastructura necesară organizării unei game extinse de evenimente la care vor putea participa locuitorii din Curtea de Argeş dar şi un număr mare de cetăţeni ai comunelor limitrofe. Din gama foarte extinsă de activităţi şi acţiuni care se vor organiza în cadrul obiectivului mai sus menţionat putem enumera câteva mai importante, astfel – activităţi culturale şi istorice, organizare de conferinţe pe teme istorice, politice, expoziţii culturale şi de artă, activităţi educaţionale şi de tineret, proiecţii cinematografice, teatru de copii, cursuri de educaţie fizică şi întreţinere corporală”, etc. Aşa motivează cererea de evaluare în vederea concesionării cei doi administratori ai firmei, fiicele fostului inginer de la IPEE, Bălăşoiu.

Care e şmecheria

În zona aceea sunt mult mai mult de 1500 de metri pătraţi, dar se cere evaluarea doar pentru aceştia pentru că doar această suprafaţă e liberă de restricţii. Ce rămâne, o potecuţă lungă şi îngustă şi alte terenuri la fel, rămân în domeniul public pe veci şi nimeni nu poate să mai facă ceva cu ele. Drept pentru care consilierii locali au decis ca evaluarea să se facă pentru întreaga suprafaţă.

 

Apoi, „locaţia (…) care va asigura infrastructura necesară organizării unei game extinse de evenimente”  unde se vor organiza „activităţi culturale şi istorice, organizare de conferinţe pe teme istorice, politice, expoziţii culturaler şi de artă, activităţi educaţionale şi de tineret”, va fi, de fapt, un salon de nunţi. Nimic rău în asta, au apreciat aleşii locali, numai că nu trebuie să-i aburească oricine pentru a ridica mâna ca să voteze. Prin urmare, deocamdată se face evaluarea pentru tot terenul, iar când va fi vorba despre o concesiune va fi altă poveste. O licitaţie pentru concesiune la care se poate prezenta oricine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email