Fiecare argeşean plăteşte 50 de bani pe an taxă la Asociaţia Municipiilor

Curtea de Argeş este membru al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), „persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale”. În calitate de membru, municipiul Curtea de Argeş plăteşte anul acesta o cotizaţie de 16.424 lei, câte 0,5 lei pe locuitor, conform reprezentanţilor Primăriei.

Primarul Constantin Panţurescu este cel care reprezintă municipiul la AMR şi participă la întrunirile Asociaţiei. El le-a spus consilierilor locali că apartenenţa la această organizaţie este foarte importantă şi că multe dintre proiectele pentru care Municipalitatea a primit finanţare sau speră să obţină sunt datorate AMR.

Primăria Curtea de Argeş mai este membru al Asociaţiei Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România (ALZIAR), asociaţie nonguvernamentală cu sediul la Târgovişte. Pentru ALZIAR fiecare locuitor al municipiului este taxat cu 0,05 lei, cotizaţia pe care Primăria o plăteşte în acest an fiind de 1637,5 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email