Fetiţă de 3 ani, alungată din casă de mama beată

Un fapt cutremurător s-a petrecut luni seara la Curtea de Argeş. O femeie, căreia cu greu putem să-i spunem mamă, şi-a dat copilul afară din casă, probabil după ce o bătuse. Poliţiştii, împreună cu cei de la Serviciul Social al Primăriei şi cu specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş cercetează cazul, femeia putând fi decăzută din drepturile de părinte şi fiind şi cercetată penal pentru mai multe infracţiuni.
„Am fost sesizaţi de un vecin, că o fetiţă plânge în faţa uşii unui apartament din blocul C3. Ne-am deplasat la faţa locului şi am găsit-o pe minoră acolo”, ne-a spus comisarul şef Traian Ene, şeful Biroului de Ordine Publică, ai cărui colegi au fost primii la locul faptei. Ulterior, cercetările au fost preluate de Biroul Judiciar. „Fetiţa a fost dusă la spitalul municipal pentru examinare, întrucât prezenta urme de violenţă pe corp. Pentru că nu erau răni grave, care să-i pună viaţa în pericol, copilul a fost luat de la spital şi lăsat peste noapte la o vecină, acolo unde este şi acum”, ne-a spus ieri comisarul Mihai Bălan, şeful Biroului Judiciar.
Femeie tânără, singură cu copilul şi cu sticla
Andreea  Nicula are 25 de ani şi este din comuna  Sârbii-Măgura, judeţul Olt. Are reşedinţa la Curtea de Argeş, şi locuieşte împreună cu fiica ei de 3 ani şi 4 luni în blocul C3, din cartierul Posada. Femeia nu mai lucrează nicăieri, şi se pare că şi-a găsit alinare în băutură. Luni seara a scos-o pe micuţă din casă, fără să se gândească la faptul că nu ea e responsabilă pentru problemele mamei sale. Nu a cooperat deloc cu poliţiştii, nu a deschis măcar uşa apartamentului, nu a vrut să le răspundă la nicio întrebare. „E prima dată când primim o astfel de sesizare în ceea ce o priveşte”, spune, totuşi, comisarul Bălan.
„Se poartă urât cu fetiţa!”
Ieri, printre vecinii Andreei Nicula afară din casă, era mare agitaţie. Oamenii o acuzau pe mama fetiţei că nu are grijă de ea şi spuneau că nu merită să aibă acest copil. „Se poartă urât cu ea. Multă lume ştie acest lucru. Ea nu merită să aibă acest copil. Faceţi ceva, că este păcat de fetiţă. Întrebaţi copiii pe afară ca să vă spună ceea ce se întâmplă. Luaţi copilul de la ea”, spunea o femeie care locuieşte în acelaşi bloc. După ce a fost dată afară din casă de către mama sa, fetiţa a fost luată în grija de o vecină. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. A venit de multe ori cu fetiţa la mine şi se comporta normal. Nu o bătea pe fetiţă, din contră, se purta frumos cu ea, însă are mania băuturii. Aseară a dat-o afară din casă. A luat-o de umăr şi a dat-o afară pe scară. Mi s-a făcut milă de ea. Nu are urme de violenţă pe corp. Însă, are câteva gâlme pe cap, cred că de la o sticlă de bere. Chiar a recunoscut mama ei că lovit-o”, spune vecina care a avut grijă de fetiţă noaptea trecută. De asemenea, micuţa a fost dusă şi la Spitalul Municipal pentru un consult medical amănunţit. „A venit la noi o fetiţă în vârstă de trei ani cu o stare generală bună. Avea o uşoară contuzie craniană, dar vă pot spune că nu a necesitat investigaţii medicale suplimentare sau spitalizare. Este posibil ca acea contuzie să fi fost provocată de o sticlă. Am înţeles că fetiţa ar fi spus că a fost bătută de mama ei. Însă, v-am spus că avea o stare generală bună”, a declarat Ionela Dăneţ, director Spitalul Municipal.
Însărcinată din nou cu gemeni
Andreea Nicula este din nou însărcinată, cu gemeni, le-a spus asistenţilor sociali care au vizitat-o ieri. „Nu sunt căsătorită, dar iubitul meu mă ajută financiar. Mama mea, care e plecată la muncă în Italia, îmi trimite bani. Eu am lucrat până de curând”, le-a povestit femeia cu greu. „Era incoerentă, nu a reuşit să termine o frază, era agitată şi părea ameţită. Poate de alcool”, ne-a spus reprezentantul Serviciului Social de la Primărie.
Fetiţa a fost luată de cei de la Protecţia Copilului Argeş şi dusă la IML, în vederea unei examinări amănunţite. După ce va fi consultată de medici, va fi dată în plasament în regim de urgenţă, am aflat de la asistenţii sociali.
Tatăl copilului locuieşte tot în Curtea de Argeş şi plăteşte o pensie alimentară de un milion şi jumătate de lei vechi, dar nu şi-a exprimat dorinţa de a o lua acasă, ca să o scape de mama ei sau de plasamentul de urgenţă.
„Nu am vândut-o când mi s-au oferit bani!”
O declaraţie absolut şocantă a făcut Andreea Nicula în faţa ziariştilor şi a reprezentanţilor organelor statului. „Pentru că sunt gravidă am trimis-o să stea la tac-su. Am avut o ameninţare de avort şi mă bătea numai cu picioarele în burtă. Am martori. Am trimis-o cu Cosmin, un băiat. Niciodată nu am bătut-o. Numai când mă răstesc la ea începe să plângă. Eu am crescut-o pe fata asta singură. Dacă era să o dau, o dădeam la spital, şi pe  50.000 de euro. Veniţi cu dovada că am bătut-o, că eu nu am bătut-o! Sunt chiar atât de prost îmbrăcată?! Am băut doar un pahar de bere, că sunt gravidă! Ieri tot un pahar cu bere am băut!”, a spus femeia ieri.
Poliţiştii din Curtea de Argeş spun că se fac în continuare cercetări, iar pe numele Andreei Nicula a fost  întocmit dosar de cercetare penală pentru lovire sau alte violenţe, rele tratamente aplicate minorului şi punerea în primejdie a unei persoane în neputinţa de a se îngriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email