Fetele de la Forestier, campioane la fotbal

Sâmbătă, 1 octombrie, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a două ediții a Campionatelor sportive școlare județene dedicate sporturilor de echipă: handbal (fete și băieți), volei (fete și băieți), baschet (fete și băieți) și fotbal (fete).  Competiția, având sloganul „Intra-n joc, câștiga-ţi sănătatea!” este organizată de Instituția Prefectului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și primăriile argeșene și își propune să atragă către sport cât mai mulți elevi din școli și licee.

La deschidere au participat prefectul Cristian Soare, inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu, inspectorul de educaţie fizică şi sport, profesori de sport şi autorităţi locale. Competiţia a debutta la sala de sport din Tigveni, iar la o oră au început şi meciurile la sala de sport a Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş.

Organizare impecabilă la Tigveni

„Am demarat acest proiect sub egita Instituţiei Prefectului şi mai ales cu susţinerea deosebită a domnului prefect Cristian Soare, Inspectoratul Şcolar este partener şi suntem onoraţi că suntem parteneri la un astfel de proiect, pentru că ne referim la sportul de masă, iar din sportul de masă vor ieşi cu siguranţă şi sportivi de performanţă. Desfăşurăm această activitate pe perioada a două luni şi jumătate, în care vor avea loc fazele locale, zonale şi judeţene. Avem implicaţi în judeţul Argeş 2500 de elevi şi în jur de 250 de echipe din ramurile sportive baschet, handbal, volei şi fotbal fete” a declarat Dumitru Tudosoiu. El a mai spus că „am preferat să deschidem competiţia într-o localitate din mediul rural şi bine am făcut, pentru că la Tigveni a fost o organizare demnă de o competiţie naţională”.

„Trăiesc un sentiment de emoţie, de bucurie, că alături de colegii de la Inspectoratul Şcolar şi de cei de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport am reluat proiectul început în primul meu mandat, Intra-n joc, câștigă-ţi sănătatea. Ne adresăm elevilor care nu sunt legitimaţi şi sunt sigur că dintre cei aproape 2500 de elevi care participă vor fi mâine câţiva campioni. Doresc să-i felicit pe cei care au organizat competiţia şi doresc tuturor celor care participă mult succes!”, a declarat prefectul Cristian Soare.

Meciurile s-au desfăşurat sâmbătă în sala de sport a comunei Tigveni, în cea a Colegiului „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş şi la Şcoala „Mircea cel Bătrân” din Piteşti. La „Vlaicu” au jucat fotbal echipele de fete ale liceelor din oraş şi cea a Şcolii „Basarab I”. Sportivele de la Liceul Tehnologic Forestier, care au fost însoţite de profesoarele Gabriela Călin şi Aluniţa Munteanu, le-au învins pe cele de la Liceul Agricol cu 2-0, iar în finală au câştigat cu 3-0 în faţa echipei Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”.

 

Finalele campionatelor sportive vor avea loc în săptămâna 12-18 decembrie. la Sala Sporturilor din Pitești.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email