Festivalul Naţional de Film „Lumină din Lumină” a ajuns la ediţia a XVI-a

Casa de Cultură „George Topârceanu” va găzdui în perioada 15- 16 mai a XVI- a ediţie a Festivalului- concurs al filmului cu tematică religioasă „Lumină din Lumină”. Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean Argeş, prin intermediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş (CJCPCT), Episcopia Argeşului şi Muscelului, cu sprijinul Societăţii Române de Televiziune- Redacţia „Viaţa spirituală”. Festivalul îşi propune ca prin filmele prezentate să contribuie la revitalizarea şi conservarea tradiţiilor creştine ale spiritualităţii româneşti, dar şi la o cunoaştere mai profundă de către tineri a valorilor educative ale Bisericii creştine. Un juriu format din specialişti a selectat pentru etapa finală de la Curtea de Argeş 14 filme. Judeţul Argeş va fi reprezentat în finală de documentarul „Biserica Sfânta Vineri”, care a fost realizat de studioul de video-film al CJCPCT. Concurenţii vor prezenta filmele pe DVD, iar producţiile prezentate în concurs se vor încadra în următoarele categorii:
– documentar care cuprinde film: didactic, monografic, etnografic, etnologic, sociologic sau reportaj;
– eseu .

Expoziţia de icoane „Rugămu-ne Ţie”, la Casa de Cultură

Câştigătorul concursului va primi un premiu în valoare de 1.000 de lei, iar cei clasaţi pe locul II şi III, vor primi 800 de lei, respectiv 600 de lei. În aceeaşi perioadă, la Casa de Cultură „George Topârceanu”, se va desfăşura Expoziţia Naţională de icoane „Rugămu-ne Ţie” aflată la a XI- a ediţie. Principalul scop al evenimentului îl reprezintă omagierea aşezării primului scaun mitropolitan din Ţara Românească, la Curtea de Argeş. La expoziţia concurs vor participa atât creatori profesionişti cât şi amatori. Lucrările sunt realizate într-o notă tradiţională, pe lemn sau pe sticlă. Cele mai apreciate lucrări vor primi următoarele premii:
– premiul I- 800 de lei.
– două premii II- 600 de lei
– patru premii III- 500 de lei.
 Înaintea vernisajului, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfânta Muceniţă Filofteea” va organiza un colocviu cu tema „Icoana- locul prezenţei lui Hristos”, la care vor participa expozanţi, reprezentanţi ai bisericii, cadre universitare, profesori şi studenţi.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email