Festivalul Filmului European poposește pentru prima dată în Curtea de Argeș

Curtea de Argeș va fi gazdă, în premieră, pentru Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român. Evenimentul va debuta joi, 18 mai, la ora 19.00, la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”, cu o Gală specială de deschidere, urmând a se derula până sâmbătă seară, într-o serie de 5 proiecții cu intrare liberă.

La Gala specială de deschidere de joi vor lua cuvântul doamna Alina Gorghiu, Președinte interimar al Senatului României și domnul Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român.

Festivalul Filmului European este organizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene. Partener al ediției de la Curtea de Argeș este Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”.

“Curtea de Argeș, gazda Festivalul Filmului European, devine punctul de întâlnire pentru pasionații de film, regizori talentați și actori remarcabili. Este prima dată când se organizează aici acest festival, iar timp de trei zile, orașul nostru va fi animat de atmosfera magică a cinematografiei europene. Vă așteptăm să vă bucurați de proiecțiile gratuite ale unor filme premiate la Berlin, Veneția, Sundance sau Locarno, multe din ele lansate chiar anul acesta. Este o onoare pentru orașul nostru să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente dedicate cinematografiei europene. Pentru prima seară vă invit să vizionați un film bulgăresc, recompensat cu numeroase premii la nivel european, Strah/Frica”, a declarat Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș.

Programul FFE în Curtea de Argeș: Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”, 18 – 20 mai

Joi 18 mai

Gala de deschidere

19:00 Frică / Fear / Strah – r: Ivaylo Hristov / Bulgaria / 2020 / 100’

 Vineri 19 mai

 17:00 Burning Days / Kurak Günler – r: Emin Alper / Turcia, Franța, Germania, Olanda, Grecia, Croația / 2022 / 129′ (+15)

19:30 Apropierea / Too close – r: Botond Püsök / România / 2022 / 85′ (documentar)

Sâmbătă 20 mai

 17:30 Nucul / Silenced Tree / Ceviz Ağacı – r: Faysal Soysal / Iran, Turcia / 2020 / 118’

20:00 Will-o’-the-Wisp / Fogo-Fátuo – r: João Pedro Rodrigues / Portugalia, Franța / 2022 / 67’ (+16)

Biroul de presă al PNL Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email