Fermele din Argeș au livrat anul trecut către Israel 7106 bovine iar către țări comunitare 230

„Cu o suprafață de 6826 km 2 și o populație de peste 640 000 de locuitori,  Argeșul  a devenit printre cele mai performante și atractive județe pentru dezvoltarea industriei zootehnice, agroalimentare cât și în domeniul agroturistic”, se arată într-un comunicat semnat de Sorin Sorescu, director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

Datorită dezvoltării accelerate din ultimii ani a unităților de creștere și reproducție a animalelor, unităților de abatorizare și a unităților de procesare a cărnii și a laptelui, activitatea de export și comerț intracomunitar în anul 2023 la nivelul județul Argeș a fost una intensă cu mobilizarea tuturor medicilor veterinari oficiali responsabili, conform DSVSA.

„Unitățile de creștere a bovinelor de carne au livrat în cursul anului 2023 către Statul Israel un număr de 7106 capete pentru creștere sau sacrificare  iar către țări comunitare un număr de 230 capete.

Unitățile de procesare a cărnii au livrat prin  comerț intracomunitar către state cum ar fi Austria, Belgia, Franța, Italia, Olanda și Germania o cantitate de 1360 tone produse alimentare fabricate în județul nostru și 38 de tone către Marea Britanie.

Fabricile de procesare a laptelui au livrat prin comerț intracomunitar în state cum ar fi Germania, Italia, Spania, Croația, Grecia, Ungaria sau Bulgaria 1165 de tone produse lactate iar prin operațiuni de export către tari terțe ( Arabia Saudită, Armenia, Bosnia, Kosovo, Macedonia și Moldova) o cantitate de 1733 tone.

Unitățile de producție și ambalare a ouălor de consum au livrat în cursul anului 2023 un număr de 302 400 bucăți către Republica Moldova”, se mai arată în ccomunicat.

Pentru anul acesta DSVSA estimează o noua creștere a comerțului intracomunitar, import/ export cu animale vii și produse alimentare de origine animală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email