Femeile înecate au fost înmormântate de colegii soţului

Drama prin care trece familia din Curtea de Argeş care a pierdut mama şi fiica, înecate la Noapteş zilele trecute, nu se mai termină. Soţul şi tatăl victimelor este om necăjit, fără posibilităţi materiale, iar colegii de serviciu au strâns bani ca să le îngroape creştineşte pe cele două femei. Vă reamintim că Floarea Achim de 53 de ani, şi iar fiica ei, Elvira Bodoaga, de 33 de ani, s-au înecat vineri la Noapteş. Cele două femei se aflau la plajă în momentul în care angajaţii Hidroelectrica au început să deverseze barajul de acumulare, iar trupurile lor au fost luate de ape. Bărbatul care a dat alarma a povestit pompierilor că a observat cadavrele celor două femei plutind cu faţa în jos, însă la scurt timp nivelul râului a început să crească iar corpurile lor au fost luate de ape. Căutările au început vineri, însă cele două femei au fost de negăsit. Sâmbătă de dimineaţă, pompierii au reluat căutările şi, în jurul orei 09.00, la marginea lacului Zigoneni, au găsit trupul primei femei, mama, apoi şi pe cel al fiicei.
Elvira locuia la Costeşti, împreună cu soţul ei, iar joi a venit în vizită la părinţi. Femeile au plecat la plajă fără să spună cuiva, iar soţul Floarei le-a crezut plecate la Ciofrângeni, la o prietenă de-a ei. Abia când a venit ginerele la el, duminică, şi l-a întrebat despre Elvira, s-a impacientat. A mers la Poliţie şi le-a recunoscut în cele două înecate pe soţia şi pe fiica sa.

Mereu împreună

Floarea şi Elvira erau foarte apropiate, povestesc vecinii. Mereu împreună, la piaţă, acasă, se înţelegeau foarte bine. Erau femei de treabă, săritoare, oameni obişnuiţi care se luptau cu greutăţile vieţii în fiecare zi. Vineri au plecat, tot împreună, la plajă. Nu aveau bani să meargă la mare, dar voiau şi ele, ca toată lumea, să profite de ultimele raze la verii. Vara le-a luat însă cu ea într-un mod îngrozitor. La morgă, cadavrele cu greu mai puteau fi identificate. Ultimele clipe au fost, pentru mamă şi fiică, cumplite. Probabil că au văzut apele învolburate dar nu au putut face nimic. S-au rugat la Dumnezeu şi au murit, aşa cum au trăit, împreună.
De parcă drama nu ar fi fost de ajuns de mare, soţul nu are bani să le înmormânteze. Colegii lui de muncă de la Serviciul Public de Gospodărire Comunală şi sindicatul din instituţie au pus mână de la mână şi au strâns 25 de milioane. Le-au făcut sicriele, gropile şi au plătit pomana, astfel încât Floare şi Elvira au avut parte, ieri, de înmormântare creştinească. Trupurile au fost depuse la capela bisericii Sf. Nicolae, pentru că în casa mică nu era loc. La slujbă a fost multă lume, argeşeni înduioşaţi de tragedia abătută asupra familiei. Floarea şi Elvira au trecut discret în altă lume, aşa cum au trăit. Oameni obişnuiţi, săraci şi nefericiţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email