Femeie de 65 de ani, reclamată că îşi bate soţul

Petre N. are 70 de ani şi e căsătorit cu Ioana, cu cinci ani mai mică,  de 45 de ani. Au împreună opt copii mari, şi ei cu copii. Acum, la bătrâneţe, nea Petre a reclamat-o pe tanti Ioana la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş că îl bate. Procurorii cercetează cazul.
„Încă din 1997 femeia mă bate bestial, şi mă mai scapă copiii, că altfel ar fi rău de tot”, se plânge bătrânul procurorilor argeşeni. Omul spune că Ioana îi dă cu ce apucă prin casă, cu făcăleţul de mămăligă sau cu făraşul de gunoi. Cei doi locuiesc în satul Păuleasca, iar grija moşului e şi că râd oamenii de el. „Am ajuns, om bătrân,  de râsul satului”, povesteşte  Petre N. Soţia lui nu vrea să comenteze ce s-a întâmplat, dar tot bărbatul susţine că bătăile sunt pentru că nu-l mai iubeşte. „Am intentat de trei ori divorţ, dar am iertat-o, pentru că am crezut că se face femeie de casă”, spune omul, hotărât acum să răzbune chinurile la care a fost supus. Cazul său e dificil, apreciază magistraţii, întrucât nu şi-a scos niciodată certificat medico-legal, cu zile de îngrijiri medicale, aşa că singura dovadă a relelor tratamente la care a fost supus este plângerea de la Parchet.
Mariana Moise, şeful Biroului de Asistenţă Socială şi Protecţie Tutelară din Curtea de Argeş, spune că un asemenea caz nu a mai întâlnit. „Noi îndrumăm soţiile bătute de soţi să sesizeze autorităţile, dar un bărbat bătut de soţie nu am avut, nu ne-a reclamat nimeni”, afirmă MAriana Moise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email