Femeia care îşi petrece viaţa între flori

Lucrează de-o viaţă printre florile iar acestea i-au devenit o a doua familie. De dimineaţa şi până seara, stă printre răsaduri şi întotdeauna spune că vrea să înveţe şi mai multe despre flori. Florica Gheorghe lucrează în serele Serviciului Public de Gospodărire Comunală de aproape 15 ani. Şi-a început cariera între flori şi tot aici vrea să iasă la pensie. „Îmi iubesc meseria, şi nu aş renunţa la ea pentru nimic în lume”, spune Florica.

Prin mâinile ei trec florile care înfrumuseţează oraşul

Fiecare zi de muncă şi-o petrece în seră, alături de celelalte colege, şi împreună lucrează pentru florile ce vor înfrumuseţa oraşul. „Munca o începem din iarnă, atunci când punem seminţele. Apoi, pe măsură ce florile cresc, le mutăm în ghivece din ce în ce mai mari. În curând, în momentul în care vremea ne va permite, le vom planta pe bulevard şi în parcuri”, explică Florica Gheorghe. De-a lungul timpului a învăţat cam tot ce se putea despre plante şi în mod special despre flori. De aceea, ori de câte ori are ocazia, îi învaţă, la rândul ei, şi pe alţii despre cum ar trebui să fie îngrijită o plantă.
În fiecare an în serele de la SPGC cresc peste 200.000 de flori şi majoritatea acestora ajung pe domeniul public. De multe ori însă se întâmplă ca florile să dispară peste noapte. „Nici până acum oamenii nu au înţeles că nu trebuie să rupă florile. Noi le sădim pentru toţi argeşenii, însă unii, în loc să se ducă să îşi cumpere flori, preferă să le fure. M-aş bucura să văd persoane care să vină la noi la sere şi să ne ceară diferite răsaduri. Le-am oferi cu plăcere, însă ei aleg să fure”, mai spune Florica Gheorghe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email