Femei judecate pentru că au furat curent electric

Pentru că energia electrică s-a scumpit în ultimii ani, unele persoane recurg la furturi din reţea prin instalaţii improvizate. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş au finalizat cercetările şi au trimis în judecată două femei din comuna Băiculeşti, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Acum ceva timp, Geta S., în vârstă de 27 de ani, s-a gândit că n-ar strica să facă unele „economii” la curentul electric. Însă, aceasta nu a redus numărul de becuri din casă sau pe cel al aparatelor electrocasnice, ci a improvizat o instalaţie clandestină cu scopul de a fura energie electrică. Astfel, femeia a racordat locuinţa proprie la reţeaua CEZ Distribuţie. La un moment dat, în zona în care locuieşte s-a desfăşurat o acţiune la care au participat poliţiştii din cadrul IPJ Argeş şi reprezentanţii CEZ România, care a avut ca scop combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Oamenii legii au descoperit instalaţia electrică ilegală, cu ajutorul căreia femeia a creat un prejudiciu în valoare de 2658,98 lei, potrivit unei adrese emise de CEZ Distribuţie.
În aceeaşi situaţie a fost surprinsă şi Mirela R., în vârstă de 40 ani, din comuna Băiculeşti. Tot cu ajutorul unei instalaţii electrice improvizate a sustras energie electrică din reţeaua naţională, creând un prejudiciu în valoare de 474,04 lei.
În urma cercetărilor efectuate, cele două femei s-au ales cu dosar penal şi au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de executare a unei instalaţii clandestine în scopul racordării la reţeaua de energie electrică. De asemenea, acestea vor suporta şi cheltuielile de judecată în valoare de 300 de lei fiecare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email