Fără iluminat festiv anul acesta la Curtea de Argeş

Din cauza lucrărilor şi a pandemiei este foarte probabil ca străzile să nu mai fie împodobite de sărbători

Anul acesta sunt şanse mari ca municipiul  Curtea de Argeş să nu fie iluminat de sărbători, spune Cătălin Nastea, directorul Societăţii de Salubritate Publică Urbană, societate care s-a ocupat de împodobirea oraşului anul trecut.  Din cauza lucrărilor la trotuare unii dintre stâlpii de iluminat public din centrul oraşului au fost deconectaţi de la reţeaua electrică iar alţii au fost pur şi simplu scoşi din pavaj. E complicat să pui ornamente pe tulpinile copacilor în aceste condiţii, astfel încât cel mai probabil oraşul nu va fi împodobit.

În 2020, conform licitatiapublica.ro, Societatea de Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL, societate a Consiliului Local care se ocupă şi de iluminatul public, a închiriat pentru o perioadă de 60 de zile,de la AMINTAS TRADING, din Bucureşti, cu montaj şi demontaj, mai multe obiecte – instalație de uz extern -152 bucăţi; decorațiune 3d tip vârf de brad diametru-2 bucăţi; instalație de uz extern tip fir flash lungime = 5,00 m-600 bucăţi, etc. Prețul a inclus transportul în locația indicată de beneficiar, piese auxiliare și personal autorizat, şi a fost 125.970 lei, plus TVA (149.900 cu TVA).

În 2019 Primăria s-a ocupat de iluminatul festiv, şi a anunţat pe sistemul electronic de achiziţii publice „închirierea şi montarea decoraţiunilor pentru iluminatul festiv”. Decoraţiunile au fost şiruri de leduri, şiruri luminoase, leduri statice, decoraţiuni tridimensionale cu formă de con, etc.

Potrivit LicitatiaPublica.ro, închirierea s-a făcut ca şi în 2018 pentru 60 de zile, iar transportul, montajul şi demontajul erau incluse în preţ. Chiria pentru decoraţiuni a fost de 130.000 de lei, fără TVA, pentru 60 de zile, la fel ca anii trecuţi, iar firma care le-a închiriat a fost aceeaşi din 2018,  S.C. RC ENERGO INSTALL S.R.L. din Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email