Familiile cu venituri mici vor primi subvenţii pentru încălzirea locuinţelor

Argeşenii cu venituri modeste vor beneficia de subvenţii pentru încălzire şi în iarna care urmează. Suma pe care o vor primi beneficiarii acestor ajutoare financiare pentru a acoperi o parte din costurile cu încălzire variază în funcţie de venitul pe membru de familie şi de sursa de încălzire. „Oamenii cu venituri mici vor primi şi în iarna aceasta subvenţii pentru încălzirea locuinţelor. În mare, condiţiile de acordare sunt aceleaşi ca şi anul trecut. Însă, dacă apar modificări noi îi vom anunţa imediat pe beneficiarii acestor subvenţii. Din câte ştiu până acum au crescut puţin ajutoarele care urmează se fie acordate”, a declarat Mariana Moise, şeful Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriei municipiului.
De asemenea, începând din acest an, vor beneficia de subvenţii şi argeşenii care folosesc energia electrică pentru încălzirea locuinţelor. Valoarea acestora ar urma să varieze între 240 lei/lună pentru familiile/persoanele cu venituri lunare până la 155 lei/persoană şi 48 lei pentru persoanele cu venituri de până la 615 lei/persoană.
Pentru a primi aceste sume, consumatorii trebuie să prezinte documente justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei, pentru a se evita acordarea de drepturi necuvenite şi înregistrarea de debite ce nu pot fi recuperate. Totodată, beneficiarii vor fi verificaţi prin intermediul unor anchete sociale dacă îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email