Falşi Inspectori DSP primeau bani pentru deratizare


Proprietarii mai multor locaţii publice situate în comunele Corbeni şi Arefu s-au lăsat păcăliţi de trei indivizi, despre care au crezut că sunt inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi şi-au deratizat obligatoriu locaţiile contra unor sume de bani. Vineri, cei trei falşi inspectori au fost identificaţi de poliţiştii argeşeni şi audiaţi la Poliţia Curtea de Argeş.
Este vorba despre trei bărbaţi, doi din Bucureşti şi unul din Curtea de Argeş. Cei trei fac parte dintr-o firmă de deratizare autorizată – SC Direct System Production SRL. Bărbaţii s-au prezentat la zeci de locaţii publice de pe Valea Argeşului, unde cu ajutorul înşelătoarelor iniţiale ale respectivei firme pe care o reprezentau- D.S.P. au reuşit să păcălească proprietarii şi să îi facă pe aceştia să plătească obligatoriu pentru serviciile prestate de ei.

Naivitatea proprietarilor i-a îmbogăţit

Mai mulţi proprietari de pensiuni, hanuri sau magazine alimentare din comunele Corbeni şi Arfeu s-au lăsat intimidaţi din cauza numărului de înmatriculare al autoturismului cu care cei trei indivizi se deplasau, crezând că DSP vine de la Direcţia de Sănătate Publică, dar şi de legitimaţiile acestora, care cuprindeau pe lângă fotografie şi datele personale, ştampila firmei cu iniţialele acesteia scoase în evidenţă. Teama unui control minuţios în locaţia pe care o deţineau şi frica unei amenzi usturătoare de la Direcţia de Sănătate Publică i-a făcut pe proprietari să nu ceară prea multe explicaţii celor trei bărbaţi, când aceştia le-au spus că au venit pentru deratizare. Metoda de fraierit a funcţionat foarte bine, toţi proprietarii plăteau fără să se gândească ce fac.

300 lei pe loc pentru că aruncau cu soluţie prin local

Unul dintre păgubiţi ne-a contacta telefonic şi ne-a povestit păţania lui. „Au venit la pensiunea mea din Corbeni. Soţia i-a primit. I-au arătat o legimaţie cu o ştampilă DSP pe ea şi i-au spus că trebuie să deratizeze localul. Păcălită şi de numărul de la maşină, tot DSP, soţia i-a primit înăuntru. Au aruncat în tot localul cu o soluţie albă , pe acre o aveau în sticle de suc de jumătate de litru.  Soluţia despre care nici acum nu ştiu ce conţine a ajuns inclusiv pe scaune , mese şi chiar paharele din bar. După ce şi-au făcut treaba, cum au spus , cei trei bărbaţi i-.au cerut soţiei 300 lei. Soţia le-a spus că nu are şi să revină a doua zi după bani. Domnii au ripostat spunând că a doua zi preţul pentru deratizare este dublu. În cele din urmă soţia le-a dat banii, aceştia au tăiat factură şi chitanţă pentru suma primită şi au plecat”, a spus proprietarul pensiunii.

Poliţia nu a avut de ce să-i sancţioneze

După povestea soţiei, bărbatul a intrat la bănuieli. Se pare că şi alţi agenţi economici au primit vizita acestor indivizi. Cum ei îi cunosc pe inspectori DSP, care vin de obicei la locaţiile lor, oamenii aveau suspiciuni cu privire la figurilor noi apărute. Aşa că au informat poliţia despre aşa-zişii inspectori DSP, care îi obligă şă îşi deratizeze locaţiile.
Vineri, oamenii legii i-au prins pe cei trei când încercau să mai dea o lovitură. Cei trei bărbaţi au fost aduşi la sediul Poliţiei Municipale, unde au fost audiaţi mai multe ore. Pentru faptul că firma acestora avea actele în regulă, şi că pentru serviciile lor dădeau facturi şi chitanţe, oamenii legii nu au putut să îi acuze de nimic pentru moment. Au fost prelevate probe din soluţia pe care o foloseau pentru deratizare pentru a se afla conţinutul ei. Totuşi, a fost demarată o anchetă, care este încă în desfăşurare. Vom reveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email