Fabrică nouă la Curtea de Argeş

Grupul Kärcher demolează o parte din sediul fostului IPEE pentru asta

Lucrările vor fi gata anul viitor, iar managerul Ion Bican spune că din noiembrie 2020 ar putea  începe producţia în noua locaţie

Cei mai mari investitori de la Curtea de Argeş sunt nemţi, iar grupul Kärcher tinde să devină chiar cel mai important dintre ei, după investiţia de 25 de milioane de euro care va fi făcută anul viitor, şi care este doar un început. În 2017, Kärcher a cumpărat halele şi terenul fostei fabrici de componente electronice IPEE SA, preţul tranzacţiei fiind de  2,1 milioane de euro, după cum ne spunea la vremea aceea  Ionel Bican, managing direc­tor al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din Curtea de Argeş.

Acum, o parte din clădiri va fi demolată. „Cam o treime din suprafaţă vom demola pentru a reconstrui la standardele de producţie şi de muncă de la actuala fabrică”, ne-a spus Bican. Lucrările vor fi gata în 2020. „Estimăm ca din noiembrie anul viitor să producem la noua fabrică. Proiectul e gata şi toate detaliile au fost stabilite”, afirmă Ionel Bican.

Bican – „Nu mă interesează să fiu ieftin, ci competitiv!”

Managing direc­torul CER Cleaning Equipment declară că scopul lui nu este să facă angajări. „Obiectivul meu nu este să facem cât mai multe angajări. Nu mă interesează să fiu ieftin, ci competitiv. Să facem bani mulţi, să putem plăti salarii şi taxe la stat”, ne-a mai spus Bican. El estimează că în 2021 Kärcher va avea la Curtea de Argeş 200 de angajaţi în plus faţă de cei 400 pe care îi are acum.

Nemţii au ridicat o fabrică de 20 de milioane de euro la Curtea de Argeş în 2016, însă 40% din sumă a fost ajutor de stat. Grupul german Kärcher are afaceri de două miliarde euro şi peste 11.000 de salariaţi la nivel mondial. Până în 2016, nemţii nu aveau producţie directă în România, însă fabricau aspiratoare în parteneriat cu Electroargeş, parteneriat care, cel puţin deocamdată, va fi menţinut.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, aceasta este estimată să crească cu 5-6% pentru 2019 după ce în anul anterior a ajuns la 277 milioane de lei (aproape 60 milioane de euro). Acesta a fost al doilea an de funcţionare complet, businessul crescând faţă de 2017 cu circa 20%, în timp ce profitul a rămas constant la 8,9 milioane de lei, potrivit zf.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email