Fabrica lui Moş Crăciun, marcă înregistrată a ARGCOMS

De doi ani se luptă ARGCOMS să înregistreze  la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) Fabrica lui Moş Crăciun, iar săptămâna trecută a reuşit. „Am repurtat o victorie la OSIM, am înregistrat Fabrica lui Moş Crăciun, acum este marcă înregistrată a ARGCOMS. A trebuit să demonstrăm că nu mai poartă altcineva acest nume, ni s-a emis în principiu, apoi s-a respins, am făcut apel şi acum Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat, Fabrica lui Moş Crăciun este marcă înregistrată a ARGCOMS”, ne-a povestit preşedintele ARGCOMS, juristul Sandu Nichita, peripeţiile prin care societatea a trecut sa să aibă oficial numele de Fabrica lui Moş Crăciun.

Că la Curtea de Argeş există această fabrică s-au convins în ultimii ani sute de mii de copii şi adulţi din toată ţara dar şi din străinătate care au venit la ARGCOMS ca să vadă cum funcţionează magia Moşului.

Mii de vizitatori din toată ţara

Reprezentanţii societăţii au pregătit chiar şi un traseu pentru copii. Astfel, cei mici merg în prima fază în atelierul de suflătorie, acolo unde mai mulţi angajaţi transformă baghetele de sticlă într-o sferă. Apoi, pentru micuţi urmează cea mai interesantă parte, cea unde se decorează manual globuleţele. „Am pregătit pentru copii un circuit bine stabilit, ei având posibilitatea să observe procesul de producţie. Mai întâi merg la atelierul de suflătorie, după care pot vedea modul în care se colorează ornamentele. Pentru mulţi dintre ei este o experienţă inedită, poate chiar unică”, mai spune preşedinte ARGCOMS SOCOM.

Mai mult decât atât, sub îndrumarea personalului, copiii au posibilitatea să îşi deseneze numele pe un globuleţ. „Cei care doresc îşi pot personaliza câte un globuleţ. Cei mici se bucură foarte mult atunci când îşi desenează numele pe globuri. Totodată, cei care aşteaptă la rând se pot uita la desene animate, care sunt proiectate pe un ecran. La finalul circuitului cei mici vizitează magazinul nostru, de unde pot cumpăra o serie de ornamente pentru împodobirea bradului de Crăciun. Am amenajat un studio foto unde se pot face poze cu Moş Crăciun, avem şi o expoziţie de artă populară autentică”,  spune Sandu Nichita.

Vizitatorii fabricii lui Moş Crăciun pleacă de la Curtea de Argeş fericiţi. L-au întâlnit pe Moş, au făcut poze cu el, şi iau acasă un pic din strălucirea Crăciunului adunată într-un glob de sticlă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email