Expoziţie de fotografie la Muzeul Municipal

Muzeul Municipal Curtea de Argeş găzduieşte, pe parcursul acestei săptămâni, expoziţia itinerantă „Oaspeţi pe lacurile noastre”, în cadrul căreia sunt expuse 42 de lucrări, ce prezintă numai puţin de 28 de specii de păsări caracteristice zonelor umede, care fac parte din colecţia de Vertebrate Superioare a Muzeului Judeţean Argeş.
„Prin organizarea expoziţiei se doreşte atragerea atenţiei vizitatorilor asupra bogăţiei avifaunistice a lacurilor din judeţul Argeş, puţin cunoscută publicului larg, dar şi multitudinii impresionante de forme şi culori a acestor înaripate şi, totodată, se încearcă tragerea încă unui semnal de alarmă asupra pericolului în care unele dintre ele se află, din cauza influenţei negative exercitate de om, în general, asupra mediului înconjurător. Dintre acestea specii ameninţate, în prezent protejate, vor putea fi văzute: stârcul pitic, stârcul de noapte, stârcul roşu, barza albă, raţa roşie, cufundarul mic sau gâsca cu gât roşu”, se precizează într-un comunicat de presă remis de organizatori.
Expoziţia se înscrie în cadrul evenimentelor legate de celebrarea Zilei Păsărilor, care, începând din anul 1994, datorită insistenţelor Societăţii Ornitologice Române, a redevenit o tradiţie anuală la începutul lunii aprilie în mai multe instituţii de învăţământ din ţară. De asemenea, în acelaşi timp, expoziţia vine în întâmpinarea preşcolarilor şi elevilor din municipiu, cu ocazia programului naţional „Săptămâna altfel”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email