Expoziţie unică la Muzeu

Pentru prima dată la Curtea de Argeş a fost prezentată, marţi, o expoziţie realizată în tehnica „broken glass”. Artista Lidia Nica este din Argeş, iar talentul îl are ca moştenire de familie, de la tată, sculptorul Nicolae Nica. Lucrările prezentate la Muzeul Municipal sunt cu adevărat o poveste,  una unică, la fel cum este şi tehnica de realizare a lucrărilor. În centrul expoziţiei este lucrarea ce defineşte imaginea artistei despre familie, ca sens şi simboluri. 
„Sticlă în culori şi forme, simbolism, muncă de sisif, minuţiozitate în estetic. Sunt câteva cuvinte care descriu întocmai creativitatea artistei Lidia Nică. Lucrarea „Familia” dezvăluie într-o manieră aparte bărbatul şi femeia, într-un echilibru ce tinde spre perfecţiune. Cei doi îşi unesc  trupurile spre a deveni unul, rodul iubirii, copilul, devine centrul universului, sub protecţia celor două mâini divine peste care tronează imaginea bufniţei, simbol al înţelepciunii. Pare că din toate părţile radiază lumină, cioburile de sticlă crează un efect aparte. Lidia Nică fragmentează imaginea dând naştere unui întreg armonios”, a comentat artista Ioana Teodora Duţă lucrările expuse la Muzeu. 
Persoanele interesate de expoziţia încărcată de simbolism şi realizată în tehnica „broken glass” pot să o admire pentru încă două săptămâni la Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email