Expoziţie la Muzeu – Refugiaţii polonezi în Muscel

Muzeul Municipal găzduieşte în această perioadă o expoziţie de fotografie  extrem de interesantă, intitulată „Refugiaţii polonezi în Muscel”, expoziţie al cărei vernisaj a avut loc marţi.

Expoziţia este organizată de Muzeul Municipal împreună cu publicistul Radu Petrescu – Muscel, cel care în luna iulie a mai adus la Muzeu o expoziţie de fotografii care ilustrau evenimente din viaţa şi activitatea preotului Gheorghe Cotenescu, fost profesor al Seminarului Teologic din Curtea de Argeş, bunicul său.

Despre cei 50.000 de polonezi, militari şi civili, care s-au refugiat în România în 1939, parte dintre ei la Dragoslavele, în Argeş, şi despre fotografiile pe care Radu Petrescu – Muscel le-a adus la Curtea de Argeş a vorbit mai întîi Ştefan Dumitrache, managerul Muzeului. „În 1939, două regimuri totalitare, unul nazis şi unul bolșevic, şi–au dat mâna ca să distrugă un stat, cel mai mândru stat din Europa, statul polonez”, a spus Ştefan Dumitrache.

Reprezentantul Arhiepiscopiei, preotul Ovidiu Vlăsceanu,  a vorbit despre implicarea Bisericii în ajutarea refugiaţilor, iar Radu Petrescu-Muscel a povestit despre imaginile suprinse în fotografiile din expoziţie. „Această expoziție a fost vernisată pentru prima dată la Câmpulung Muscel, acum a venit la dvs. și va ajunge și la Pitești. Expoziția aceasta, de fotografie istorică, este ordonată pe criteriul cronologic”, a declarat Radu Petrescu–Muscel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email