Expoziţie de tehnică militară în parcarea de la Biserica Domnească

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită şi în municipiul Curtea de Argeş, la Cimitirul Eroilor, acolo unde doar câţiva argeşeni, alături de oficialităţile locale, au luat parte la manifestările organizate cu acest prilej.
Evenimentul a început cu prezentarea onorului, trecerea în revistă a detaşamentului şi intonarea Imnului Naţional al României, după care s-a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor neamului. De asemenea, Nicolae Diaconu a transmis un mesaj de felicitare tuturor argeşenilor, după care au depus coroane şi jerbe de flori la Cimitirul Eroilor, reprezentanţii Batalionului 33 Vânători de munte „Posada”, ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Filiala „Posada”, reprezentanţii principalelor formaţiuni politice din Curtea de Argeş, conducerea Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai Jandarmeriei, dar şi mai mulţi elevi şi cadre didactice de la unităţile de învăţământ din municipiu.
La finalul manifestărilor a avut loc o scurtă defilare la care au participat militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, pompierii din cadrul ISU şi jandarmii argeşeni.
Armata a descins pe străzile din municipiu
Chiar de Ziua Naţională a României, argeşenii au avut posibilitatea să vadă o expoziţie inedită în centrul municipiului. În parcarea de la Biserica Domnească au fost expuse mai multe echipamente de tehnică militară folosită de structurile de apărare din ţară. Argeşenii au avut prilejul să vadă transportoare blindate, pistoale, puşti mitralieră, aruncătoare de grenade, dar şi alte echipamente pe care le deţin vânătorii de munte. De asemenea, angajaţii Inspectoratului de Urgenţă au prezentat autoutilitarele de intervenţie şi celelalte echipamente din dotare. În ciuda frigului de afară, zeci de copii şi-au convins părinţii să îi aducă la expoziţia de tehnică militară. Aici, cei mici nu au ezitat să se urce la volanul autoutilitarelor, unde au fost de-a dreptul impresionaţi de ceea ce au văzut. Micuţii nu s-au lăsat până nu au trecut pe la fiecare stand cu arme şi muniţii şi pe la  maşinile expuse în parcarea de la Biserica Domnească, iar în momentul în care au plecat către casă erau aproape îngheţaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email