Expoziţie de pictură şi grafică la Muzeul Municipal Curtea de Argeş

Muzeul Municipal Curtea de Argeş a găzduit, luni după-amiază, vernisajul expoziţiei „Desen – pictură”, realizată de artiştii plastici Daniel Nistor şi Răzvan Burlacu.
La eveniment au fost prezenţi Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, Simona Hirică, director Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, academicianul Gheorghe Păun, Marian Ghiţă, director Biblioteca Municipală, muzeograful Gabriel Moisescu, dar şi alţi iubitori de artă din municipiul nostru şi nu numai.
„Mă bucur că suntem în număr mare la acest vernisaj. Cei doi artişti care expun la Muzeul Municipal m-au impresionat. Lucrările sunt deosebite şi vreau să le mulţumesc că au ales să vină la Curtea de Argeş. De asemenea, îi mulţumesc şi domnului Jan Duţă, cel care a făcut posibilă organizarea acestei expoziţii”, a declarat Ştefan Dumitrache în deschiderea evenimentului.
La rândul lor cei doi artişti plastici s-au arătat plăcut surprinşi de modul în care au fost primiţi la Curtea de Argeş şi le-au mulţumit tuturor celor care au participat la vernisaj. „Mă bucur că am putut să realizez această expoziţie. Am avut o perioadă extrem de încărcată, dar după muncă am reuşit să termine într-o lună de zile 8 tablouri pe care le puteţi vedea pe simezele Muzeului Municipal”, a spus Răzvan Burlacu. Despre lucrările pe care le-a realizat şi le-a expus la Curtea de Argeş a vorbit şi graficianul Daniel Nistor. „Vă mulţumesc tuturor şi sper ca atunci când voi reveni la Curtea de Argeş să fiu mult mai complet şi mai amplu, iar lucrările mele să fie mult mai solide”, a spus artistul.  Prezent la eveniment, Gabriel Moisescu a spus că organizarea unor astfel de expoziţii la Muzeul Municipal ar trebui să devină o tradiţie. „Vinovatul numărul unu pentru această expoziţie este domnul Jan Duţă, căruia vreau să îi mulţumesc. Ar trebui să facem un legământ cu iubitorii de artă din municipiu pentru a continua această tradiţie şi să aducem şi alţi artişti de valoare la Curtea de Argeş. Putem să demonstrăm că avem valoare şi să organizăm din ce în ce mai multe expoziţii”, a spus Gabriel Moisescu.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email