Expoziţie de fotografie la Muzeul Municipal

Muzeul Municipal Curtea de Argeş găzduieşte în această perioadă o deosebită expoziţie de fotografie intitulată „Pe meleaguri gorjene”, ce a fost realizată de artistul fotograf craiovean Marinel Tîră. Cele 25 de lucrări expuse prezintă trăsăturile arhitectonice, tradiţionale, ale locuinţelor din satele de nord ale Olteniei, surprinse prin „ochiul” aparatului de fotografiat.
Fotograful Marinel Tîră s-a născut la 29 august 1968, în Craiova. Acesta este absolvent al Liceului de Chimie şi al Şcolii de Maiştri, secţia Electrotehnică. În anul 2001 a devenit membru al Fotoclubului „Mircea Faria”, iar începând din acel moment a participat la numeroase Saloane Naţionale de Artă Fotografică, în mai multe oraşe din ţară, precum Sibiu, Craiova, Târgu Mureş sau Oradea. De asemenea, artistul a obţinut şi numeroase premii şi diplome, cele mai importante fiind premiul I la Craiova – secţiunea alb negru cu lucrarea „Sătuc”, Menţiune pentru lucrarea intitulată „Simfonie”, dar şi alte două menţiuni obţinute la Târgu Mureş şi Sibiu pentru lucrarea „Toamna”.
Iubitorii de artă din municipiul nostru şi nu numai au la dispoziţie două săptămâni de zile pentru a admira lucrările expuse la Muzeul Municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email