Expoziţie de pictură la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”

La Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiul nostru a avut loc, zilele trecute, vernisajul unei expoziţii de pictură realizată de Severică Mitrache, un arhitect din municipiul Slatina. La eveniment au participat Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Simona Hirică, directorul instituţiei gazdă, artistul plastic Traian Duţă, profesorul Aurel Gârjoabă, dar şi alte personalităţi locale.
Primul care l-a felicitat pe Severică Mitrache pentru organizarea acestei expoziţii a fost chiar ÎPS Calinic, care a spus despre pictor că este „un artist cu har de la Dumnezeu”. „L-am cunsocut pe Severică Mitrache când am fost într-o vizită la Slatina. Am văzut atelierul său şi m-a impresionat când am văzut atâta podoabă de lucrare. Îmi amintesc că mi-a oferit un tablou cu o casă, care semăna cu cea a părinţilor mei. Îmi doresc să veniţi în zona noastră să pictaţi, dar tablourile să rămână la noi. Felicitări pentru tot ceea ce aţi realizat”, a spus ÎPS Calinic.
De asemenea, Aurel Gârjoabă a apreciat lucrările expuse de Severică Mitrache. „Ceea ce pune pe pânză Severică Mitrache spune multe. Lucările sale sunt de un rafinament deosebit. Pot spune că se achită cu brio de misiunea unui artist, aceea de a transforma pasta de culoare din materie în spirit”, a spus Aurel  Gârjoabă.
La rândul său, artistul a ţinut să le mulţumească tuturor celor prezenţi şi în mod deosebit celor care l-au sprijinit în organizarea acestei expoziţii. „Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi fost alături de mine la acest vernisaj. Indiferent ce veţi spune despre lucrări, vreau să vă spun că eu nu sunt pictor, ci arhitect. Când vreau să scap de calculator şi şantier mă apuc să pictez. Vă mulţumesc tuturor şi dacă treceţi pe la Slatina vă aştept să vizitaţi galeria mea de artă”, a spus Severică Mitrache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email