Expoziţia „Curtea Domnească de Argeş” a fost apreciată de turişti

Vineri, în cortul amplasat în curtea Bisericii Domneşti, a avut loc vernisajul expoziţiei de artă „Curtea Domnească de Argeş”, în cadrul căreia şi-au prezentat lucrările mai mulţi artişti şi meşteri populari din municipiul nostru. La eveniment au participat Nicolae Diaconu, primarul municipiului, Ştefan Dumitrache, consilier local, dar şi alţi iubitori de artă din Curtea de Argeş. Astfel, cei prezenţi au admirat lucrările expuse de Traian Duţă, Ioana Teodora Duţă, Aurel Gârjoabă, Ruxandra Socaciu, Ducu Gheorghiescu şi mulţi alţii.
„Mă bucur foarte mult că am participat la acest proiect important. Vreau să vă transmit felicitările tuturor celor care au vizitat acest cort. Foarte muţi turişti au apreciat lucrările expuse şi au spus că nu au mai întâlnit în altă parte un asemenea proiect. Vreau să vă felicit pe toţi şi în mod special să-i mulţumesc domnului Radu Zevedei pentru modul în care a avut grijă de acest cort”, a spus în deschiderea evenimentului Traian Duţă.
Artistul argeşean a fost unul dintre cei mai activi expozanţi, care a venit aproape în fiecare zi la cort pentru a lucra, dar şi pentru a sta de vorbă cu turiştii. La rândul său, Nicolae Diaconu a ţinut să îi felicite pe artiştii care şi-au prezentat lucrările în cadrul expoziţiei „Curtea Domnească de Argeş”. „Vă mulţumesc celor care aţi expus aici şi aţi contribuit la succesul acestui proiect. În primul rând vreau să vă spun că proiectul a avut un ecou imediat, pentru că în perioada următoare vom avea o finanţare de la Ministerul Culturii pentru restaurarea Bisericii Domneşti, care a fost începută în 1997 – 1998. Deci se va relua această restaurare. Acest proiect a fost unul deosebit de important, pentru că este foarte important să atragem turiştii la Curtea de Argeş, pentru a-şi cheltui banii aici. Mulţumesc tuturor pentru efortul deosebit, pentru că aţi cheltuit aici energie, timp şi suflet”, a spus primarul municipiului. La finalul vernisajului toţi participanţii au ciocnit un pahar de şampanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email