Examen de capacitate preoţească

Personalul clerical îşi începe activitatea prin titularizarea pe post, care devine efectivă la data hirotoniei, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. Pentru candidaţii care doresc numirea într-un post clerical, titularizarea pe posturile scoase la concurs de Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului este obligatorie şi se face în baza examenului de capacitate preoţească, prevăzut de Regulamentul de numiri şi transferări. Calendarul examenului este următorul –
– 22 martie 2011: examen scris,  23 martie 2011: examen oral, 28 martie 2011: afişarea rezultatelor.
Depunerea dosarelor de înscriere, conform Metodologiei în vigoare, se face la Cancelaria Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, serviciul secretariat, în perioada 1 – 15 martie 2011. Documentele necesare sunt: cerere, curriculum vitae, copie după Diploma de licenţă, copie Foaie matricolă de la Facultatea de Teologie cu media generală a anilor de studii şi adeverinţă care atestă că nu există impedimente canonice pentru hirotonie.
Tematica pentru examen este cuprinsă în Ghidul practic pentru examenul de capacitate preoţească, tipărit cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Învăţătura de Credinţă Ortodoxă, conform sursei citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email