„Evul Mediu românesc în medicină la Spitalul Curtea de Argeş!”

Marţi seara, deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate, a scris pe facebook despre spitalul din Curtea de Argeş. El acuză condițiile deplorabile din spital dar și comportamentul abuziv al unor doctori față de pacienți. Iată postarea:

„Mărturie dură despre modul în care sunt tratați pacienții din Spitalul Municipal Curtea de Argeș!

Evul Mediu românesc în medicină!

Cabinetul de consultații ginecologice din Spitalul Municipal Curtea de Argeș!

Această unitate sanitară a fost acreditată de ANMCS, o structură care a luat zeci de mii de euro de la acest spital pentru tone de hârtii dar autoritățile nu au investit bani pentru creșterea calității actului medical!

Ce femeie are curajul să se urce pe acea masă pentru consultații?

Iată mărturia unei paciente care a apelat la serviciile medicilor de aici in seara de Revelion!

” Bună ziua,

 Văzand postările dumneavoastră pentru început vreau să va felicit și să va susțin cel puțin moral în acțiunile dumneavoastră.

 Spre neplăcerea mea, va trimit acest mesaj sesizând astfel condițiile de neimaginat dintr-un spital românesc (SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ).

 De 2 ani de zile nu mai locuiesc în România, vin ocazional.

 Spre nefericirea mea anul trecut (2019) am venit în vacanța de iarnă acasă, însărcinată fiind în 14 săptămâni.

 Ghinionul meu a fost că în seara de Revelion să îmi apară pe piele o iritație/alergie foarte urâtă, şi văzând că nu se ameliorează am decis să merg la serviciul urgenţe de la spitalul municipal Curtea de Argeș.

 Am intrat în unitatea spitalicească, o liniște totală, ajung la urgenţe și-mi spun problema.

 Dânși,i fiind depăşiţi de situație, spun că nu își asumă să-mi administreze ceva fiind gravidă și mai bine merg pe secția de ginecologie deoarece este medic de gardă.

Însoțită de o doamnă asistentă ajung pe secție, unde medicul era de negăsit.

Într-un sfârșit apare medicul aparent “obosit” (21:30), foarte ofensat mă întreabă: ”care-i treaba? Ce s-a întâmplat?”, ușor speriată îmi spun problema iar replica mă lasă efectiv fără cuvinte: “pentru atât ai venit? De ce nu ai chemat elicopterul Smurd sa te aducă?, mergi acasa și așteaptă. “
Sunt uimită, șocată, fără cuvinte, cum, pe banii noștri suntem dați afară dintr-un spital?
Va atașez mai jos 2 poze din “cabinet consultații”.
Mulțumesc frumos, și împreună poate reușim să schimbăm cât de puțin acest sistem bolnav.
Țin sa menționez ca nu am fost înregistrată, și la plecare domnul dr. mi-a spus “dacă ai venit cu fițe mergi la privat” ținând cont că la noi în oraș la ora aceea nu exista un cabinet privat deschis”.

„Este strigător la cer să vezi așa ceva!”

Bogdan Marina, preşedintele USR Curtea de Argeş, comentează postarea colegului său de partid astfel – „Este atât de ușor să te implici și să faci ceva, mai ales într-o comunitate mică și chiar ieftin dacă nu căpuşează nimeni achizițiile. Cât poate să coste să schimbi un suport, un dulap ruginit, o masă acoperită cu banere publicitare??? Este strigător la cer să vezi așa ceva și încă nu a vorbit nimeni de şpăgi la Spitalul Municipal”.

Am încercat în repetate rânduri să luăm legătura cu managerul Spitalului, Viorel Popescu, pentru a vedea care este punctul de vedere al domniei sale vizavi de aceste lucruri, dar nu a fost de găsit.

Foto facebook Emanuel Ungureanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email