Evenimente importante organizate de Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu”

În perioada 10 – 15 august, Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” va fi gazda unor evenimente culturale importante, incluse în calendarul ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului. Astfel, mâine, la ora 16:00 în cadrul Clubului Iubitorilor de Cultură, va avea loc deschiderea celei de-a IV- a ediţii a Salonului Naţional de Artă Plastică „Atitudini Contemporane”. Evenimentul în cadrul căruia îşi vor expune lucrările peste 100 de artişti din România este coordonat de Dan Tudor Truică. De asemenea, în cadrul reuniunii culturale va avea loc şi lansarea albumului-eveniment „Monumente istorice ale României. Tipuri din judeţele Argeş şi Muscel”, realizat de Ioan Nicolescu, în anul 1893 şi tipărit acum la iniţiativa lui Adrian Săvoiu şi Ioan Crăciun. Joi, la ora 14:00, va avea loc închiderea ediţiei I a „Şcolii de teatru de vară de la Curtea de Argeş”.
„Această acţiune a fost organizată ca urmare a bunei colaborări pe care Centrul de Cultură şi Arte o are cu Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti. La cursuri au participat în jur de 20 de elevi, majoritatea de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, iar de pregătierea acestora s-a ocupat tânăra actriţă Graţiela Bădescu, absolventă a Colegiului „Vlaicu Vodă””, a spus Cristian Mitrofan, managerul Centrului de Cultură şi Arte.
Concert de muzică populară în parcarea de la Biserica Domnească
Aşa cum ne-am obişnuit, din programul Zilelor Municipiului nu va lipsi nici Târgul Meşterilor Populari, care se va desfăşura în perioada 13 – 15 august, între Grupul Şcolar „Constantin Dobrescu Argeş” şi Mănăstirea Curtea de Argeş. „Duminică municipiul nostru va găzdui o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Carpaţi”. Astfel, la ora 17:00, în parcarea de la Biserica Domnească se va desfăşura un spectacol folcloric susţinut de ansamblul „Argeşul” şi Grupul vocal bărbătesc „Rapsozii Argeşului” ale Centrului de Cultură şi Arte, ansamblul folcloric „Posada” şi ansamblu „Mândruliţa”. La ora 18:00 va avea loc primirea delegaţiilor la Primăria municipiului Curtea de Argeş şi parada cântecului, jocului şi portului popular pe Bulevardul Basarabilor, la care vor participa Fanfara Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti şi ansamblurile din străinătate. De asemenea, la ora 19:00 în parcarea Bisericii Domneşti se va desfăşura un spectacol folcloric muzical-coregrafic prezentat de formaţiile participante la festival”, a mai spus Cristian Mitrofan.
Seara se va încheia cu un concert de muzică populară susţinut de Valentin Grigorescu, Ioana Modan Cornea şi Elisabeta Turcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email