Începe Evaluarea Naţională!

Peste 300 de absolvenţi de clasa a VIII- a, de la unităţile de învăţământ din municipiul nostru, vor susţine, pe parcursul acestei săptămâni, examenele din cadrul Evaluării Naţionale.
Astfel, astăzi elevii vor susţine prima probă, cea la Limba şi literatura română. Accesul candidaţilor în săli este permis până la ora 8:30.  Plicurile sigilate cu subiecte se vor deschide la ora 09:00, iar din momentul în care sunt înmânate elevilor aceştia vor trebui să le rezolve într-un interval de timp de 120 de minute. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu mai poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează predarea acesteia. Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţie, elevii nu au voie să intre în clasă cu telefoane mobile, instrumente electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare, cu manuale, dicţionare, notiţe sau alte materiale care îi pot ajuta în rezolvarea subiectelor. Totodată, sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele de evaluare naţională vor fi supravegheate video.
Miercuri, 25 iunie, candidaţii vor susţine proba la matematică, urmând ca vineri, 27 iunie, să fie afişate rezultatele. Tot în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00, se vor putea depune contestaţiile. În perioada 28 – 30 iunie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Mediile obţinute de elevi la Evaluarea Naţională vor reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% ca până anul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email