Etnobotanicele fac ravagii şi la noi în oraş dar nimeni nu recunoaşte asta

Nu înţeleg de ce Poliţia din municipiu susţine că nu are habar de problemele pe care plantele etnobotanice le creează în rândul tinerilor. Nu mi se pare normal ca o astfel de problemă, foarte gravă, să fie ascunsă doar pentru confortul psihic sau al slujbei nu ştiu cui. Nu cred că foloseşte vreunui om întreg la cap ascunderea unor necazuri de acest gen.

În ziarul nostru de ieri v-am prezentat în exclusivitate cazul a două tinere, eleve ale unei şcoli din municipiu, care au ajuns la spital în comă după ce fumaseră ţigări care conţineau etnobotanice. Am întrebat la spital, am aflat povestea, apoi ne-am interesat la Poliţie, de unde ni s-a spus că „a început o anchetă”. Atât. De ce nu colaborează Poliţia cu presa, cu şcolile, de ce nu se iau măsuri astfel încât nenorociri de genul acesta să nu se mai întâmple, nu pot să înţeleg. De ce spun organele că „nu e nicio problemă în oraş” din aceasta plantelor etnobotanice, iarăşi nu pot să pricep. Crede cineva că dacă nu sunt făcute publice cazurile, ele nu există?! În toată ţara se vorbeşte despre tinerii care fac tot felul de lucruri urâte, aflaţi sub influenţa plantelor acestea, numai la Curtea de Argeş toate sunt bune şi frumoase, nimic nu se întâmplă, nimeni nu ştie, gunoiul e bine ascuns sub preş.

Ei bine, şi la Curtea de Argeş se întâmplă, fie că vor să recunoască cei de la Poliţie sau cei de la Spital, şi problemele nu vor fi rezolvate dacă ne facem că nu se petrece nimic. Atitudinea aceasta e cea mai păguboasă din câte există şi nu face decât să adâncească conflictele, să dea cale liberă consumului de droguri de toate felurile, să netezească unora drumul spre bani mulţi, obţinuţi cu preţul sănătăţii sau al vieţii unor tineri teribilişti dar neştiutori.

Un domn cunoscut în oraş a sesizat, vorba domniei sale, „toate miliţiile” posibile despre plângerea unor părinţi disperaţi că odraslele lor cumpără plante etnobotanice care le fac mult rău, şi care au cerut închiderea locului din care pot fi cumpărate. Credeţi că s-a întâmplat ceva?! Bineînţeles că nu! Toţi domnii care iau leafa ca să ne apere de tot soiul de nenorociri, nu doar ca să ne dea amenzi de toate felurile, au înălţat din umeri şi au spus că vor face o „anchetă”. Păi, câte vieţi mai trebuie mutilate până la finalizarea anchetei?! Câţi tineri mai trebuie să intre în comă până când cineva va catadicsi să ia o măsură pe care o aşteaptă toţi părinţii din acest oraş?!

Ne place, unora dintre noi, să spunem că la noi la Curtea de Argeş nu se întâmplă astfel de nenorociri, că tinerii noştri sunt cuminţi, nu se droghează, nu fumează etnobotanice, nu iau săruri de baie. Nu e deloc aşa. Şi tinerii din Curtea de Argeş sunt fix la fel cu cei de oriunde altundeva din ţara asta. Au aceleaşi probleme şi aceleaşi tentanţii, numai că şi noi trebuie să avem aceeaşi grijă de ei ca şi părinţii din oricare alt loc din ţară. Iar organele statului trebuie să-şi facă datoria la fel. Nu contează cu ce cazuri nerezolvate se înregistrează la superiorii lor, nu e important al cui e copilul care a păţit-o de data asta. Următorul ar putea fi al lor. Oare ar mai avea aceeaşi atitudine?! Mă îndoiesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email