Etichetele pentru pepeni, obligatorii!

La Curtea de Argeş sunt 20 de vânzători de lubeniţe

Comercianții de pepeni sunt obligați să eticheteze pepenii, iar eticheta va cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul și va fi afișată la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni.

Astfel, „eticheta pentru produsul pepeni comercializat de producătorii agricoli va conţine informaţii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare. Producătorul agricol are obligaţia afişării etichetei (…) într-un loc vizibil cumpărătorilor, fără a se deteriora. (…) Eticheta are următoarele caracteristici: a) să fie confecţionată din hârtie A4, plastifiată transparent; b) să fie imprimată landscape, faţă-verso, color, cu denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului, preţul de vânzare”, scrie în Ordinul semnat de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Inspectori din Direcţia Agricolă verifică etichetele

Verificarea afişării de către producătorii agricoli a acestor etichete se derulează prin structurile cu atribuţii în inspecţii tehnice din cadrul direcţiilor pentru agricultură judeţene, se mai arată în Ordinul ministrului.

Pentru asigurarera trasabilităţii produsului, vor fi verificate atestatul de producător, carnetul de comercializare, precum şi documentul de identitate al producătorului agricol.

La Curtea de Argeş sunt 20 de comercianţi de pepeni, spune Marin Florea, şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare. „Avem 12 la Piaţa Ivancea, 10 în Piaţa Centrală, doi în târgul săptămânal şi doi la Piaţa Posada. Eu le-am dat etichete să le multiplice şi să le completeze, iar un inspector de la Direcţia Agricolă le verifică”, spune Marin Florea. Pepenii care se vând în pieţele din Curtea de Argeş provin din marile depozite de la Giurgiu sau Piteşti, dar şi de la Dăbuleni şi alte localităţi cu suprafeţe mari cultivate cu pepeni, mai spune şeful Serviciului Pieţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email