COMESAD DRUMURI va reabilita Bulevardul și alte două străzi

Lucrările costă aproape un milion de euro

Societatea care a refăcut strada Valea Iașului este cea care va reabilita și Bulevardul Basarabilor și străzile Negru Vodă și Eroilor. Primăria Curtea de Argeș a scos la licitație contractul de lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea străzilor Eroilor, Negru Voda, B-dul Basarabilor – în Municipiul Curtea de Argeș”. Licitația a fost câștigată de COMESAD DRUMURI, cu o ofertă de 4.525.996,77 lei (fără TVA).

Valoarea contractului este constituită astfel – Cheltuieli pentru construcții și instalații legate de construcții – 4.463.507,66 lei, Cheltuieli pentru organizarea de șantier – 62,489.11 lei.

Cele trei străzi au fost distruse de lucrările care se fac la rețeaua de apă și la trotuare. Primarul le-a spus din nou aleșilor locali că ”am scos din proiectul cu fonduri europene obligația de a aduce carosabilul la starea inițială cu asfalt, după lucrări, urmând ca suma prevăzută acolo să fie folosit la această investiție”.

Străzile menționate sunt pline de săpături făcute de firma Kranz, cea care reabilitează rețeaua de apă, pavează trotuarele cu granit şi face piste pentru biciclete. Conform legii şi contractului încheiat de Kranz cu Primărie, la finalul lucrărilor strada trebuie adusă la stadiul inițial, adică trebuie reparat asfaltul săpat. Administrația locală a decis însă că firma nu mai reface nimic, nu mai ia banii pentru asta, iar Primăria asfaltează strada în totalitate.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reabilitare străzi: Eroilor, B-dul. Basarabilor, Negru Vodă (DALI, PT+execuție)”, promovat de primarul Constantin Panțurescu pe ordinea de zi, a fost votat în unanimitate de consilieri la ședința care a avut loc la finalul lunii mai, anul acesta. Administrația locală s-a mișcat repede, a publicat anunțul de licitație și a desemnat câștigătorul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email